Nødladeren som lades superraskt

Bruker Apples MagSafe-lader og lader i rekordfart.

<strong>BRUKER MAC-LADEREN:</strong> Og dermed kan Quarter-nødbatteriet lades opp på tre kvarter. Foto: Beaver Electronics
BRUKER MAC-LADEREN: Og dermed kan Quarter-nødbatteriet lades opp på tre kvarter. Foto: Beaver ElectronicsVis mer

Hvis du ikke vet hva du skal kjøpe til noen til jul, er en nødlader et godt tips. Siden de aller fleste av oss bærer rundt på strømsultne mobiltelefoner og nettbrett, er det befriende å kunne dra et ekstra batteri opp fra veska og plugge i for å få mer strøm når det begynner å røyne på.

Så sent som i forrige uke testet vi iWalk Extreme Trio, med innebygde kabler både for iPhone og andre telefoner. Det endte med en sekser på terningen. Tidligere i år testet vi også en gruppe nødladere, der laderen fra Biltema ble best i test.

Hvor raskt en nødlader lades opp, avhenger av batterikapasiteten og hvor stor effekt den takler å få inn. På laderne omtalt over, med relativt høy kapasitet, tar det typisk fra 6-12 timer å gå fra null til hundre. Typisk effekt inn er 10W (5V/2A).

Lader raskere med MagSafe

ELEGANT: Slik ser nødladeren Quarter ut. Den har ingen knapper, men aktiveres ved at du rister på den.
ELEGANT: Slik ser nødladeren Quarter ut. Den har ingen knapper, men aktiveres ved at du rister på den. Vis mer


Skaperne bak folkefinansieringsproduktet Quarter hevder å den raskeste ladingen klar til lansering. Den lar seg nemlig lade med Apples MagSafe-lader (som brukes på Macbook-maskiner), og dermed skal nødladerbatteriet klare å ta inn 3A og 14,5-21V spenning; med andre ord inntil 63W.

Dermed blir ladetiden også bare 45 minutter fra 0-100, der et kvarters opplading av batteriet skal holde til å lade en iPhone 5S én gang (1560mAh). Kapasiteten på batteriet er for øvrig oppgitt til 5000mAh.

For ordens skyld: Quarter kan selvsagt lade opp andre enheter enn Apple-enheter, men det er altså bare med MagSafe-laderen fra Macbook-maskiner du får den raske oppladningen.

Lader du den opp med en vanlig micro USB-kabel på 5V/1A, vil det for eksempel ta rundt 7 timer.

TRE PORTER: MagSafe-porten kan brukes både med den nye og gamle varianten.
TRE PORTER: MagSafe-porten kan brukes både med den nye og gamle varianten. Vis mer


Knappeløs

Ved siden av innganger for MagSafe og micro USB, finnes også en USB-utgang som du da kobler til enheten du vil lade fra.

Quarter har ingen knapper, men aktiveres ved at du rister på enheten, der du via fire LED-indikatorer kan se gjenstående batteri. Ellers måler enheten 137x73x12,5mm og veier 180 gram.

Folkefinansering


Beaver Electronics, som står bak Quarter, har lansert produktet på folkefinanseringstjenesten Pozible, men hevder at de er klare til å sende ut produkter allerede i midten av november og at de allerede er i produksjon.

I skrivende stund må man spytte inn 38 dollar + 12 dollar i frakt, der man i tillegg får gravert inn en valgfri tekst på baksiden. Det gjør imidlertid at vi lander på 50 dollar, eller 416 kroner med dagens kurs. For oss nordmenn gjør det at den havner over den magiske 350-kronersgrensa, og at du derfor må påregne 660 kroner med moms og fortollingsgebyr.

Mer informasjon finner du hos Pozible.

Hva koster netthandlingen? Regn ut med Dinsides netthandelskalkulator