<strong><strong>SLUKER STRØM:</strong></strong> Mange har erfart at Pokémon Go tapper telefonen for batteri raskt som bare det. En nødlader i lomma kan være alt du trenger for å legge ut på en lang Pokémon-jakt. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix
SLUKER STRØM: Mange har erfart at Pokémon Go tapper telefonen for batteri raskt som bare det. En nødlader i lomma kan være alt du trenger for å legge ut på en lang Pokémon-jakt. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

Nødlader er Pokémon-jegernes bestevenn

Pokémon Go-appen sluker batteri. Heldigvis kan du ha med deg et ekstra.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Pokémon-feber over det ganske land, der både små og store trasker flerfoldige kilometre for å fange de små krabatene.

Har du ikke fått med deg sommerens spilledille ennå, har vi laget en nybegynnerguide til Pokémon Go der vi tar for oss de grunnleggende tingene du bør kunne når du setter i gang.

Sluker strøm

Det er imidlertid en kjennsgjerning at Pokémon Go-appen er særdeles ressurskrevende, som gjør at mange bare klarer å jakte på Pokémon-figurer i 2-3 timer før batteriet på telefonen tar slutt.

Det nytter selvsagt å spare litt på strømmen der man kan, som å senke lysstyrken på skjermen, avslutte andre apper som kjører, slå av Bluetooth og den slags. Da kan man fort få en time eller to ekstra.

Ekstra batteri i lomma

<strong><strong>MANGE VARIANTER:</strong></strong> Og tommelfingerregelen er enkel – jo større nødlader, desto mer energi kan den levere. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
MANGE VARIANTER: Og tommelfingerregelen er enkel – jo større nødlader, desto mer energi kan den levere. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


En annen god mulighet er å kjøpe en nødlader. Dette er et batteri du kan lade opp hjemme først, og som du kan koble til telefonen din for å gi den strøm. Et batteri som typisk kan lade telefonen din fra 0-100 prosent et par-tre ganger får plass i lomma og koster tre-fire hundrelapper.

Vi har tidligere skrevet en guide til hvordan å velge riktig nødlader, men for å ta hovedpoengene er det et par ting du bør se etter når du skal kjøpe:

<strong><strong>HER:</strong></strong> Har du en telefon der du kan ta av baklokket, står det som regel trykket på batteriet hvor stor kapasitet det har.
HER: Har du en telefon der du kan ta av baklokket, står det som regel trykket på batteriet hvor stor kapasitet det har. Vis mer


Kapasitet
Det første er kapasiteten, som oppgis i mAh. Vi har testet en rekke nødladere og målt hvor mye strøm vi får fra dem, og det er dessverre ikke så rett frem at du kan lade en telefon på 2500mAh fire ganger om du kjøper en lader med 10.000mAh. For å finne kapasiteten på din telefon, kan du se på batteriet hvis det er tilgjengelig, eller sjekke spesifikasjonene på nett.

På grunn av energitap i spenningskonverteringen kan du, som en tommelfingerregel, trekke fra en tredjedel, altså at en 10.000mAh lader vil kunne lade en 2500mAh-telefon 2,5-3 ganger og ikke fire. Vær oppmerksom på at useriøse aktører kan finne på å oppgi langt flere mAh enn det som egentlig er tilfellet, så det kan være lurt å holde seg til anerkjente produsenter.

Husk også at størrelsen på laderen i stor grad samsvarer med kapasiteten. Alle nødladere bruker i prinsippet de samme batteripakkene på innsiden; forskjellen i utforming går i hovedsak ut på hvordan disse batteriene er plassert.

LÆR MER: mAh, volt, watt og sånn

<strong><strong>TO PORTER:</strong></strong> Mange nødladere har to porter, der den ene leverer mer strøm. Her ser du at porten til høyre kan levere 2,4A, mens den andre bare leverer 1A. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
TO PORTER: Mange nødladere har to porter, der den ene leverer mer strøm. Her ser du at porten til høyre kan levere 2,4A, mens den andre bare leverer 1A. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Strømstyrke ut
Strømstyrken ut oppgis i A (ampere). Å kjøpe en nødlader med 1A utgang vil neppe være tilstrekkelig til å lade telefonen mens du spiller Pokémon, men kanskje bare holde batteriprosenten ved like om du er heldig.

Så fremt du har en telefon som støtter raskere lading enn 1A (og det har de fleste av oss), bør du se etter en lader med minst 2A utgang. Da vil du kunne lade telefonen samtidig som du spiller, og da slipper du å ha nødladeren koblet i hele tiden.

Strømstyrke inn
Ignorer heller ikke hvor mange ampere nødladeren har inn! Mens mange av laderne nå kan tilby 2,1A eller 2,4A ut, er det fortsatt en del som bare har 1A på input. Det betyr at det vil ta ganske mange timer å lade opp batteriet; særlig om du kjøper ett med stor (10.000mAh+) kapasitet, som da fort tar et halvt døgn og vel så det.

Noen anbefalte produkter

<strong><strong>VÅR FAVORITT:</strong></strong>iWalk Extreme Trio 10000 har god kapasitet, innebygde kabler og et display som viser gjenstående kapasitet. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
VÅR FAVORITT:iWalk Extreme Trio 10000 har god kapasitet, innebygde kabler og et display som viser gjenstående kapasitet. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Da vi testet nødladere i fjor var det nødladeren fra Biltema vi kåret til best i test. Den har oppgitt kapasitet på 10400mAh, ladet alt vi puttet inn på full styrke og koster 399 kroner i disse dager.

Den beste nødladeren vi har testet er iWalk Extreme Trio. Den koster riktignok 600 kroner, men har en liten skjerm som viser gjenstående kapasitet, i tillegg til at den både har Lightning- og Micro USB-kabler innebygd slik at du slipper å ha med en ekstra. Dessuten er den den av nødladerne vi har testet som leverer mest energi i forhold til oppgitt kapasitet.

Prisjakt har en god oversikt over de mest populære nødladerne, som viser kapasitet, strømstyrke og laveste pris i samme tabell.

LES OGSÅ:
Pokémon for nybegynnere
Slik sparer du batteriet på mobilen
Ni fine mobilspill til den lange flyturen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer