.no enklere enn noen gang

Har du alltid ønsket deg ditt eget norske domenenavn? Eller hva med å registrere 15 når du først er i gang? Nå er reglene gjort enklere og kampen om .no startet for alvor 19. februar.

[Ugjyldig objekt (NAV)]
.no enklere enn noen gang

I Norge har reglene for domeneregistrering under .no vært ganske stivbeinte. Post- og teletilsynet har nå endelig funnet ut at det er på tide å lempe på kravene og gjøre .no-registrering enklere for deg. Tidligere krevde NORID (Norsk registreringstjeneste for Internett domenenavn) at det var samsvar mellom organisasjonens registrerte navn i Brønnøysund-registeret og domenenavnet, men disse reglene er nå forenklet.

Enkeltmannsforetak

Fortsatt er reglene slik at du må representere et foretak for å kunne registrere et .no-domene. Foretaket kan være ditt eget enkeltmannsforetak, en forening eller du kan ha myndighet fra din arbeidsgiver til å søke overfor NORID.

For de fleste domenekåte blir løsningen derfor å registrere et enkeltmannsforetak, noe som er en relativt smal sak. Når den prosessen først er unnagjort er det omtrent fritt fram for deg å søke inntil 15 domenenavn.

Rushtid for .no

I dag er det registrert nærmere 70.000 domenenavn under .no-toppdomenet. Med liberaliseringen venter daglig leder Hanne Thunem hos NORID en strøm av søknader fra folk som har ventet lenge på at anledningen skulle by seg. Da Danmark gjennomførte en lignende liberalisering fikk de inn rundt 20.000 søknader på tre dager.

For bedrifter er endringen også kjærkommen. Nå har de mulighet til å registrere egne domener for de forskjellige produktene de ønsker å markedsføre, og ikke som tidligere da kun ett hoveddomene med bedriftens navn var tillatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer på neste side om de nye reglene og hvilke begrensninger som finnes.