Med en NFC-telefon finnes det nå en rekke steder i USA der du kan betale direkte med mobiltelefonen. Foto: Google
Med en NFC-telefon finnes det nå en rekke steder i USA der du kan betale direkte med mobiltelefonen. Foto: GoogleVis mer

NFC på Android og iPhone

Nå kommer minnekortene med NFC-støtte. Og en egen iPhone-løsning.

Blant mobiltelefonene som lanseres i år, er det flere av toppmodellene som støtter NFC - Near field communication. Dette er en teknologi som gjør at telefonen kan "snakke med" en annen enhet som befinner seg noen få centimetre unna, på samme måte som det nye Flexus-kortet gjør det om du har prøvd å bruke det i kollektivtrafikken i Oslo.

Teknologien har en rekke bruksområder, men den mest omtalte er betaling – f.eks. på bussen, der alt du trenger å gjøre er å holde telefonen inntil en leser slik du gjør med Flexus-kortet. Det kan også brukes for å overføre informasjon (filer, kontaktinfo etc.) mellom to mobiltelefoner, låse opp dører eller lese av informasjon slik man i dag leser QR-koder, men da ved berøring.

Les mer: NFC - Near field communication

NFC i minnekortet

Nå ser det imidlertid ut til at det ikke trenger å være slik at det er produsenten som avgjør om en telefon får NFC-støtte.

NFC på Android og iPhone


Moneto er en ny betalingsløsning der NFC-teknologien finnes på selve minnekortet. Det kan du dytte inn i en hvilken som helst Android-telefon (gitt at den har støtte for minnekort, selvsagt), og det fungerer også som et vanlig minnekort som også kan lagre data. Hvor stor lagringskapasitet det har, finnes det foreløpig ikke informasjon om.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Løsningen er kompatibel med Mastercards PayPass-løsning; den samme løsningen som støttes av Google Wallet, og som allerede er å finne på en rekke amerikanske utsalgssteder. Minnekortet koster $30, men er da forhåndsfylt med $10 som kan brukes. I tillegg må brukeren laste ned en Android-applikasjon for å kunne utføre betalinger.

Også iPhone-brukere kan være med på moroa; da i form av et deksel som telefonen må legges inni. Dette koster $80, også her forhåndsfylt med $10. En app må lastes ned fra App Store på samme måte.

Les mer på Monetos nettsider.