NFC kan bli den neste mobilrevolusjonen

Snart kan du glemme nøkler, kort, kontanter og lommebok. Neste iPhone vil starte revolusjonen, tror teknologimagasin.

Å låse opp døren med en kode på mobiltelefonen vil kanskje være like vanlig som en fysisk nøkkel om få år. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Å låse opp døren med en kode på mobiltelefonen vil kanskje være like vanlig som en fysisk nøkkel om få år. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Hadde det ikke vært fint om du kunne bare holde smartmobilen opp mot ytterdøra til huset ditt, taste kode på skjermen, og vips - så var døra låst opp? Eller hva med å starte bilen, skru på lyset eller betale for varene på nærbutikken på samme måte?

LES OGSÅ:

Dette er bare noe av hva som kommer til å bli mulig når NFC - Near Field Communications får ordentlig fotfeste. Vi har tidligere omtalt teknologien i detalj her på DinSide.

Les også: Dette må du vite om NFC

Nokia og Samsung har det

Det finnes en del telefoner på markedet som støtter teknologien, men foreløpig er utvalget av tjenester begrenset. Men det kan endre seg radikalt på kort tid, skal vi tro taiwanske DigiTimes.

Etter å ha vært i kontakt med flere produsenter av smartmobiler, hevder de nemlig at NFC kan se ut til å bli det neste store på mobilfronten. Dette skyldes at både Microsoft og Apple kommer til å lanse NFC-støttede telefoner i 2012, ifølge avisen. Dermed forventer taiwanske mobilprodusenter andelen NFC-baserte smarttelefon å øke raskt - fra dagens 10% til 50% i løpet av de 2-3 neste årene.

Alle er med

Å støtte teknologien hjelper lite hvis ikke tjenestene er på plass. Men det kommer til å skje - en rekke av verdens største selskaper innen betaling, interaksjon, teknogi og sikkerhet bruker store ressurser på å utvikle løsninger som vil endre ditt og mitt forhold til ting som nøkler, kontanter og datautveksling for alltid. NFC Forum har 140 medlemmer, inkludert Samsung, Intel, Microsoft, PayPal og alle de store kredittkortselskapene.

Tror på iPhone 5

Videre er en nøkkel (bokstavelig talt) at løsningene er enkle å bruke. Hvis det stemmer at iPhone 5 får NFC-støtte, kan det godt vise seg å være nøkkelen, tror nettmagasinet ReadWriteWeb.

iPhone var ikke den første smarttelefonen, men den satte standarden for hvordan smarttelefoner skulle se ut og fungere. Det var heller ikke den første telefonen med nettleser, men den fikk oss til å surfe med mobilen. Kan historien gjenta seg nok en gang?

Hva tror du? Bruk debatten under for å dele dine synspunkter om temaet.

Les også:
Magnhild Meltveit Kleppa vil også at du snart skal kunne betale kollektivbilletten med mobilen - men ikke før i 2013 ...
Kjøp billett med mobilen
Betal kaffen med mobilen