På utkikk etter en ny nettleser til Android-telefonen din? Da kan nye Next Browser være verdt å sjekke ut! Foto: Kirsti Østvang
På utkikk etter en ny nettleser til Android-telefonen din? Da kan nye Next Browser være verdt å sjekke ut! Foto: Kirsti ØstvangVis mer

Next Browser for Android

Ny nettleser henter de beste funksjonene fra konkurrentene.

Nå har de flinke folkene bak den populære Android-launcheren GO Launcher EX kommet på banen med en ny nettleser kalt Next Browser, en Android-nettleser som ser ut til å seile opp som et spennende alternativ til de store, etablerte nettleserne.

Les også: Hvilken meldingsapp skal du velge?

Rask og funksjonsrik

Du kan lagre dine favoritt-nettsteder i en egen oppstartside i Next Browser. Denne vil dukke opp når du åpner en ny fane.
Du kan lagre dine favoritt-nettsteder i en egen oppstartside i Next Browser. Denne vil dukke opp når du åpner en ny fane. Vis mer


Next Browser har hentet en haug med de beste funksjonene fra konkurrenter som Chrome, Firefox og Opera, som fanebasert surfing, en "Speed Dial"-meny for rask tilgang til mye brukte nettsteder, felles adresse- og søkefelt, og synkronisering av bokmerker.

Brukergrensesnittet er rent og pent, og det er enkelt. Samtidig har nettleseren en masse funksjoner. Den virker også relativt kjapp, og det flyter bra når man surfer rundt på nettsider og svitsjer mellom faner.

"Speed Dial"-menyen er som vi kjenner fra Opera, det vil si en oppstartside formet som en matrise, hvor du raskt kan gå til dine favoritt-nettsider. Du kan enkelt legge til nye sider, eller omorganisere de eksisterende (sistnevnte gjør du bare ved å holde fingeren inne på et miniatyrbilde).

Med en funksjon kalt "Next View" kan du få opp populære saker fra internett sortert i kategorier, som for eksempel teknologi, sport, reise, underholdning og så videre. Det blir som en slags innebygd nyhetsleser, og du kan selv justere hva slags forhåndsdefinerte kilder som skal brukes. Du kan derimot ikke legge til egne kilder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Next Browser har støtte for tilleggsprogrammer som kan utvide funksjonaliteten til nettleseren. "Evernote Clipper" lar deg for eksempel sende innhold rett til Evernote-kontoen din, mens "Pocket Plug-in" sender artikler til din Pocket-konto. Flere utvidelser vil komme etter hvert, og de kan lastes ned fra Google Play-butikken.

Her er noen flere skjermbilder av nettleseren. I midten ser du hvordan fanehåndteringen ser ut.
Her er noen flere skjermbilder av nettleseren. I midten ser du hvordan fanehåndteringen ser ut. Vis mer


Les også: Mercury Browser Pro - avansert nettleser for iOS

Mangler én viktig ting

Ved hjelp av e-postadressen din kan du lagre, importere og synkronisere bokmerker på tvers av enheter. Import-funksjonen ser ut til å kun være basert på bokmerker fra den medfølgende nettleseren på Android-enheten, og ikke fra andre tredjeparts-nettlesere.

Det er mulig å søke på nettet ved hjelp av stemmen, og du finner støtte for en rekke flerfingerbevegelser - du kan sveipe ned for å lukke en fane, sveipe til venstre for å få tilgang til utvidelser, sveipe til høyre for å åpne "Next View"-funksjonen.

Appen lagrer surfehistorikken, men foreløpig finnes det ingen privat surfemodus dersom du vil holde det skjult. Fra innstillingene kan du endre blant annet standard søkemotor, skjerminnstillinger med mer.

Next Browser v1.0 kan du laste ned gratis fra Google Play herfra. Se appen i aksjon i videoen under.

Les flere DinSide-saker om nettlesere