Nettsiden som krasjer iPhone

Pass deg for lurelenker i sosiale medier.

<strong>OOPS!</strong> Besøker du crashsafari.com med en iPhone, starter telefonen på nytt igjen nærmest umiddelbart. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
OOPS! Besøker du crashsafari.com med en iPhone, starter telefonen på nytt igjen nærmest umiddelbart. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du går inn på nettstedet crashsafari.com med en iPhone eller iPad, går enheten i lås og startet på nytt nesten umiddelbart.

Den enkle nettsiden inneholder et javascript som fyller på med sifre i adressefeltet helt til minnet fylles opp, og Safari på iOS ser ikke ut til å håndere dette særlig bra.

Da vi prøvde på en iPhone, gikk det bare et snaut sekund før alt vi så på skjermen var et eple og telefonen rebootet.

LES OGSÅ: Nå vil Apple hjelpe deg med nattesøvnen

Pass deg på sosiale medier

Ifølge Techcrunch går nettsiden nå sin seiersgang i sosiale medier, der man spesielt på Twitter bruker URL-forkortelsestjenester som bit.ly og goo.gl for å kamuflere hvor lenka egentlig peker.

Nettsiden er laget av 22 år gamle Matthew Bryant, meddeler Wired.


Ikke bare Safari

Vær også oppmerksom på at nettleseren Chrome ikke håndterer denne nettsiden særlig bra; hverken på iOS, Android, Mac eller Windows. Vi testet her også, og opplevde at fanen ikke var mulig å lukke, og at stadig flere systemressurser ble beslaglagt.

Her blir du dermed nødt til å avslutte nettleseren din for å bli kvitt crashsafari-fanen, men du klarer fint å lagre endringer og den slags i andre faner om du har flere åpne.

Enkel kildekode

Under ser du kildekoden crashsafari.com, der det enkle javascriptet på linjene 15-19 forårsaker det hele:

image: Nettsiden som krasjer iPhone

Dette er ikke første gang man har klart å krasje iPhone med enkle midler. I fjor oppdaget noen at en tekstmelding med noen kryptiske tegn gjorde det samme.

I følge iMore er Apple klar over problemet og jobber med å få fikset det.

LES OGSÅ: Først stjal de telefonen til Anders – så kom tekstmeldingen fra «Apple»