Nettradio rett i øret

Spredt rundt på Internett ligger radio- og TV-kanaler fritt tilgjengelig. Vi har tatt en titt på en av de mest oppegående radiostasjonene med en overflod av DJ-sett.

Nettradio rett i øret

Se for deg situasjonen: Det er helg, du har invitert venner til en hyggelig kveld, og du vil helst ha litt heftig musikk å tilby. Musikksamlinga bærer kanskje preg av at det er en god stund siden sist du var innom platebutikken. Selvsagt kan du hente ned en del musikk som MP3-filer (for eksempel med WinMX), men vil helst slippe å sitte og leke DJ hele kvelden. Løsningen blir å hente DJen rett hjem i stua fra Groovetech. På toppen av det hele får du nyte masse kvalitetsmusikk du neppe har hørt før.

Grooves for enhver smak

Groovetech er en av flere aktører som spesialiserer seg på å sende musikk over Internett, og selskapet har radiostasjoner i London, San Francisco og Seattle. Disse sender også i det vanlige FM-båndet. Forskjellen mellom radio- og Internett-sendingene er at på Internett kan du også se video rett fra Groovetechs radiostudio. Ikke alltid like spennende, men det hender det skjer mye moro der også.

I arkivet over tidligere sendinger fra Groovetech kan du søke etter det meste av stilarter innen moderne elektronisk musikk. Du finner hip-hop, downbeat, trance, club, house, dDrum & bass og mye mer.

Søk og du vil finne. Velg blant ca. 2200 arkiverte DJ-sett!
Søk og du vil finne. Velg blant ca. 2200 arkiverte DJ-sett! Vis mer

Du kan også søke og se om din favoritt-DJ har vært en tur innom Groovetech tidligere, og så sette i gang avspilling av hele DJ-settet. Selvsagt kan du også klikke deg rett inn på en av sendingene som går direkte fra London, San Francisco eller Seattle. Du slipper også å bli avbrutt av reklame og nyheter, noe du sjeldent slipper unna på en vanlig radiostasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

RealPlayer gir liv i stua

For å høre og se sendingene fra Groovetech må du ha installert RealPlayer fra RealNetworks.

Mesteparten av Groovetechs Internett-sendinger er komprimert til 80 kbps, hvilket gir lydkvalitet tilnærmet en vanlig radiosending. De fleste MP3-filer du finner på Internett er komprimert til 128 kbps, som er tilnærmet CD-kvalitet. Forskjellen på lydopplevelsen av disse to er derfor ikke så stor. Til sammenlikning er NRK radios sendinger over Internett komprimert til 40 kbps, og da kan vi begynne å snakke om kvalitetsforringelse.

Vi fant også DJ-sett av vanvittig bra kvalitet komprimert til 150 kbps, og som varer fra to til åtte timer uten stans! Dessverre får du ikke vite komprimeringsgraden på musikken før du har startet avspillingen.

For å være sikker på å slippe hakkete lyd på grunn av ujevn dataflyt fra Groovetech til deg, bør du ha en bredbåndstilknytning til Internett. Du kan også høre på 80 kbps-låtene hos Groovetech hvis du benytter deg av en dobbel ISDN-forbindelse som gir 128 kbps, men da blir det fort dyre tellerskritt for å holde festen i gang.

For oversikt over enda flere spennende radiostasjoner kan du ta en titt hos TransCasts.