Netcom lanserer "mobil bredbåndstelefoni"

"Mobil bredbåndstelefoni" og "mobil bredbåndstelefoni", fru Blom.

Publisert
Sist oppdatert

På papiret høres det fint ut når Netcom nå tilbyr sitt nye mobilprodukt, HomeFree.

"(Netcom) lar kundene ringe gratis via bredbåndsnettet til alle fasttelefoner i Norge og 28 andre land i Skandinavia, Europa, Nord-Amerika og Oseania", heter det seg fra pressemeldingen.

Kult, tenker du og ser for deg at du kan sitte på hytta og prate gratis med kompisen din som studerer i Houston.

Det kan du imidlertid ikke.

Netcom lanserer "mobil bredbåndstelefoni"


Kun hjemme i stua

HomeFree er nemlig noe du kun kan bruke hjemme hos deg selv. Tjenesten krever en spesiell router fra Netcom som du har hjemme i stua, og det er kun i kontakt med denne at du kan benytte deg av de gratis ringeminuttene til fasttelefon. Når du er på farten, betaler du normale ringepriser.

Får du det du betaler for? Test med DinSides surfometer

Å kalle HomeFree "mobil bredbåndstelefoni" blir i beste fall en sannhet med modifikasjoner. Løsningen gjør ikke noe mer enn å tillate deg å bruke mobilen som en IP-telefon hjemme.

"Gratis"

At man ringer gratis er også en sannhet med modifikasjoner. Netcom har selvsagt tenkt til å tjene penger på dette, og selv om tjenesten er gratis ut året, binder du deg til 12 måneder. Etter jul koster det 99,- pr måned. Hvis du vil ringe utlandet, koster det 49 kroner ekstra pr måned.

HomeFree krever også at mobiltelefonen som brukes er UMA-kompatibel (unlicensed mobile access), og det er det pr i dag kun én modell fra Nokia som er; den enkle 6086. Når du er i sonen vises et grønt ikon og du kan da ringe gratis til fasttelefoner.

Lønnsomt til ditt bruk? Sjekk DinSides mobilkalkulator

Tjenesten er ikke ny i Norge, som Netcom hevder. NextIT har allerede et lignende tilbud der du i tillegg får et adapter du kan bruke hvor som helst i verden; ikke bare hjemme i stua. Det har vi skrevet om i denne artikkelen.

En fordel med HomeFree er imdlertid at samtaler som starter hjemme fortsatt er gratis om du går ut og oppkoblingen bytter over til mobilnettet. Du kan også bruke opptil 6 telefoner mot tjenesten slik at alle i familien kan benytte seg av tilbudet; vel å merke om de har de riktige abonnementene og telefoner med UMA-støtte, selvsagt. Det kan du lese mer om hos Netcom.

Som IP-telefoniabonnement kan imidlertid Netcoms tjeneste være attraktiv - 99 kroner i måneden for å ringe gratis til fasttelefon i Norge fra din egen mobil er definitivt verdt å vurdere, selv om du sannsynligvis også trenger ny mobiltelefon. Netcom opplyser imidlertid ikke om mobilkostnadene blir redusert med denne tjenesten, eller om du fortsatt beholder de gamle takstene.

Sjekk priser på IP-telefoni med DinSides kalkulator


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer