Nokia Lumia 920 er blant de få Windows Phone-telefonene som har kapret en plass på NetComs salgslister. Nå er den ute. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Nokia Lumia 920 er blant de få Windows Phone-telefonene som har kapret en plass på NetComs salgslister. Nå er den ute. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

NetCom-kunder vil ikke ha Windows Phone

Rett inn og rett ut for Nokia Lumia 920 på salgslistene.

Det fortsetter å gå trått for både Windows Phone og Nokia i krigen om mobilbrukerne.

I forrige måned kunne NetCom gledelig melde at Nokia Lumia 920 entret topp 10-listen for februar. Da var det fem måneder siden Nokia hadde en telefon på topplisten. Listen var rangert etter salgsvolum og baserer seg på smarttelefonsalget i NetCom-butikkene (60 butikker), på netcom.no, gjennom kundesenteret og hos forhandlere som selger NetCom.

Bare en måned etter er imidlertid telefonen ute igjen. Microsofts operativsystem er dermed fullstendig skjøvet ut i kulden nok en gang.

Les også: Vil Windows Phone 8 klare seg?

Inne med tre prosent

Nokia Lumia 920 var bare inne på 10. plass, noe som gjorde at Windows Phone utgjorde kun tre prosent av telefonene på salgslisten. Resten var iOS og Android, med Apple, Samsung og Sony som ledende aktører.

– At Nokia og Microsoft Windows Phone 8 er tilbake på topp ti-oversikten vår er rett og slett gledelig. Det viser at norske forbrukere har mange gode mobiltelefoner å velge i når de kjøper nytt. La oss håpe at også flere produsenter opplever suksess framover. Sterk konkurranse gavner forbrukerne, sa Kristian Renaas, salgsdirektør i NetCom, i pressemeldingen i forrige måned.

Det ønsket ser som nevnt ikke ut til å ha gått i oppfyllelse. De tre dominerende aktørene fra februar troner også i mars.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Nokia har ingen Android-planer

Vil ikke avskrive Windows Phone

På spørsmål fra DinSide om hva som har skjedd med Nokia er NetComs kommunikasjonsdirektør, Øyvind Vederhus, noe vag, men han vil ikke avskrive Windows Phone fullstendig.

– Det vi ser er at Samsung og Apple holder koken, samtidig har Sony kommet sterkt inn fra sidelinja i senere tid, sier Vederhus til DinSide, med henvisning til at nye Xperia Z gikk rett inn på salgstoppen for forrige måned.

Vederhus forteller også at det er flere ting som kan spille inn på populariteten til Windows Phone-telefoner. Produsentenes og operatørenes fronting har selvsagt betydning, men også medietrykk har noe å si.

– Akkurat nå er det aktører som Sony og HTC som har store ting på gang, men vi tror Nokia vil komme seg i løpet av året, da de skal slippe nye telefoner, forteller Vederhus til DinSide.

Til tross for populariteten skal riktignok Windows Phone 8-brukere være mest fornøyde blant alle brukere av mobile operativsystem, ifølge en amerikansk brukerundersøkelse.

Les også: Her er årets nyheter fra Nokia

De ti mest solgte smarttelefonene hos NetCom i mars:

1. (1) Apple iPhone 5
2. (2) Samsung Galaxy S III
3. (3) Apple iPhone 4S
4. (4) Apple iPhone 4
5. (7) Samsung Galaxy Note II
6. (8) Samsung Galaxy S III Mini
7. (6) Sony Xperia V
8. (-) Sony Xperia Z
9. (5) Samsung Galaxy S II
10. (9) Sony Xperia GO

Forrige måneds plassering i parentes.

Oppdatering: Årsaken til at Nokia Lumia 920 har falt ut av listen skal være at telefonen rett og slett ikke er tilgjengelig i NetComs nettbutikk. Det opplyser kommunikasjonsdirektør Edvard Bergström. På grunn av etterspørselen har Nokia ikke klart å levere nok enheter. Det skal imidlertid bedre seg i midten av april, får DinSide opplyst. NetCom har andre Windows Phone-telefoner på lager, deriblant Nokia Lumia 820 og Samsung Ativ S.

Les også: Bytte glass på iPhone 4? Dette må du vite