NetCom først ut med 4G-nett

NetCom først ut med 4G-nett

Men ikke sprett champagnen helt enda.

Publisert
Sist oppdatert

Allerede i dag åpner Netcom verdens første 4G-nett, som skal kunne gi deg 10 ganger høyere mobile bredbåndshastigheter enn dagens 3G-nett. Selve lanseringsdatoen var en overraskelse, men at NetCom kom til å være først ute er ingen nyhet; det fortalte de oss allerede i januar.

Hva betyr det for deg?

Det er altså verdens første 4G nett med Samsungs 4G-modem som åpner i dag, og med et slikt USB-modem skal din bærbare PC i teorien kunne surfe i hastigheter som fram til nå kun har vært de med fast bredbåndsoppkobling.

I følge skrytemeldingen til NetCom kan nemlig nedlastingshastigheten bli opp til 100 megabit per sekund.

Det er forøvrig ikke uten grunn at vi har satt kan i kursiv og fet fonttype. DinSides journalister erfaring med NetComs 3G-nett er nemlig en blandet fornøyelse, der vi ofte opplever stort sprik i hva som loves og hvilken hastighet eller dekning som faktisk oppnås...

Men NetCom er fornøyd

– Vi er stolte og glade for å kunne åpne verdens første 4G-nett i Oslo. Under utbyggingen har åpning i 2010 hele tiden vært målet, men vi har allerede kommet så langt at vi ønsker å gi kundene våre tilgang til nettet slik at de kan dele sine erfaringer med oss fra et tidlig stadium i utviklingen, sier NetComs administrerende direktør August Baumann i dagens pressemelding.

Hva trenger du?

I følge digi benytter det nye nettet LTE-teknologi (Long Term Evolution), og støttes foreløpig ikke av noen mobiltelefoner. Du må også kjøpe nytt USB-modem til laptopen din, og Netcom varsler at de vil legge ut noen 4G-modem på sine nettsider i dag.

Foreløpig er de imidlertid kun i et begrenset antall, så her blir det førstemann til mølla.

Husk også at de første 4G-modemene kun vil støtte 4G, er du en ivrig modembruker må du altså sjonglere mellom flere USB-dongler, noe som nok vil ødelegge litt av brukeropplevelsen. Her kan det altså lønne seg å vente litt til, om du ikke på død og liv må være først ute.

Foreløpig er det kun i stor-Oslo at 4G-nettet er aktivt, men i følge Digi lover Baumann at det ikke stopper her:

- Nye sendere vil fortsette å dukke opp i Stor-Oslo de nærmeste månedene for å sikre stadig bedre dekning og tilgjengelighet. Utover 2010 ønsker vi å bygge videre, med fokus på de tettest befolkede områdene i første omgang, sier Baumann.

Kilde: Pressemelding & digi.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer