Neppe iPhone til Norge i år

Oslo (NTB): Telenor blir nedringt av folk som lurer på når selskapet vil selge Apples mobiltelefon iPhone i norske butikker, men har lite nytt å si. Selskapet har ikke fått svar fra amerikanerne.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi har henvendt oss på konserndirektør-nivå til Apple, men har ikke fått noen avklaring, sier Telenors informasjonssjef Anders Krokan til Dagens Næringsliv.

Han sier Telenor har fått mange henvendelser.

- Å dømme ut fra de henvendelsene vi har fått, er dette en telefon svært mange ønsker å kjøpe, sier Krokan.

Et av de ubesvarte spørsmålene er om Apple vil inngå avtaler med operatører i de forskjellige nordiske land eller én aktør for hele regionen.

Neppe iPhone til Norge i år


Både Telenor og TeliaSonera har mobilvirksomhet i Norge, Sverige og Danmark. Uansett regner ikke Krokan med at iPhone blir solgt gjennom mobiloperatører i Norge på denne siden av nyttår.

Mens Apple trekker ut tiden, er det stadig flere som velger å kjøpe iPhone fra utlandet, og deretter låse den opp med uautorisert programvare som bryter garantien. Blant dem som nå tjener penger på å ødelegge Apples forretningsmodell, er Tom Andre K. Børvan.

- Jeg har fått mange henvendelser for å åpne operatørlåsen til iPhone-telefonene. Blant annet fra mange bedrifter. På under en dag fikk jeg 50 henvendelser, sier han.

Den danske bransjeanalytikeren John Strand i Strand Consult er skeptisk til hele iPhone-trenden.

- iPhone er et overhypet produkt. Det er mobiltelefonenes svar på Paris Hilton. De er begge pene produkter, skapt av sin tid og avhengig av mediene, sier han. (©NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer