Har vennene dine tagget ukjente personer på Facebook?

Nei, Facebook har ikke gitt mobilen din et navn

Det kunne sikkert vært gøy, men sannheten bak blant andre OneCalls Facebook-stunt er akkurat så enkel som vi mistenkte at den var.

SNEDIG KODE: Med denne koden kan du finne ut hva telefonen din heter, hevder OneCall i et Facebook-innlegg. Men svaret er nok litt kjedeligere enn som så. Foto: Gaute Beckett Holmslet
SNEDIG KODE: Med denne koden kan du finne ut hva telefonen din heter, hevder OneCall i et Facebook-innlegg. Men svaret er nok litt kjedeligere enn som så. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Vet du hva din mobil heter? Skriv "@[siste tre sifre i ditt mobilnummer:]" så får du vite det», skrev OneCall i en Facebook-oppdatering i slutten av januar. Og mobiloperatørens kunder lot seg ikke be to ganger. I over 3.000 kommentarer dukker det opp ukjente, ofte amerikanskklingende navn.

På grunn av den høye aktiviteten i kommentarfeltet nådde innlegget oss også, og vi er neppe alene. Innlegg med mange kommentarer pleier å belønnes med lang rekkevidde, så kanskje du har sett det du også?

Det var uansett nok til å fange interessen vår, så vi sendte en forespørsel til Facebook for å høre hva denne koden gjør.

Etter en stund fikk vi svar, og det viser seg at det er et gammelt fenomen, som nå har dukket opp igjen. Facebooks presseteam henviste til denne artikkelen, publisert på The Daily Edge.

Nummererte brukere

Som vi mistenkte, så representerer tallene Facebooks brukere i den rekkefølgen de opprettet profil. Dette ble en «greie» i 2012, da folk fant ut at de kunne tagge Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg (@[4:0]) forskjellige steder på Facebook.

MANGE KOMMENTARER: Over 3.000 kommentarer har det blitt etter at OneCall la ut den artige «oppskriften» på Facebook-siden sin. Foto: Skjermdump
MANGE KOMMENTARER: Over 3.000 kommentarer har det blitt etter at OneCall la ut den artige «oppskriften» på Facebook-siden sin. Foto: Skjermdump Vis mer

De første tre var angivelig testkontoer og Zuckerberg var altså den fjerde som opprettet profil på sin egen tjeneste. Den femte tilhører Zuckerbergs tidligere forretningspartner og romkamerat fra studietiden, Chris Hughes, skriver The Daily Edge.

Vi prøvde også å legge inn ett av våre profilnummer som en slik kode, men det virket ikke. Men gjør vi som OneCall oppfordrer til, og bruker de siste tre sifrene i mobilnummeret, så fungerer det. Kanskje er det en restriksjon på antall siffer?

Nå kan det imidlertid virke som om noe av funksjonaliteten er tatt bort. Personenes navn blir ikke klikkbare, og «koden» fungerer bare når du kommenterer fra mobiltelefon. Facebook har tydeligvis gjort noen tilpasninger siden 2012. Blant annet ser det ikke ut til at du trenger å legge inn 0 etter kolon lenger. Mark Zuckerbergs kode blir dermed @[4:].

Telefonens navn

Facebook gir med andre ord ikke navn til telefonen din, men det kan du jo gjøre selv. På iPhone åpner du Innstillinger -> Generelt -> Om -> Navn, og skriver inn det navnet du vil at telefonen din skal ha.

På de Android-telefonene hvor det er mulig å endre navn, finner du samme mulighet omtrent samme sted – altså under Innstillinger, og deretter varierer det litt fra produsent til produsent.

Dette kan være greit for å for eksempel skille gamle telefoner fra nye, dersom du har flere. Som standard heter for eksempel iPhone «[navnet ditt]s iPhone». Det samme gjelder andre Apple-enheter, men da er navnet for eksempel «Petter Hansens iMac» eller «Ole Olsens iPad».

LES OGSÅ:
Unngå kontakt-kaos på mobilen
Batteritrøbbel på iPhone? Slik blir du kvitt problemet

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!