Vannkjøling er ikke noe vi typisk forbinder med mobiltelefoner. Det vil NEC nå gjøre noe med.
Vannkjøling er ikke noe vi typisk forbinder med mobiltelefoner. Det vil NEC nå gjøre noe med.Vis mer

NEC Medias X - verdens første vannkjølte mobil

... og den er laget spesielt for damene.

Japanske NEC er ikke redde for å gå nye veier hva gjelder mobilutvikling.

Tidligere i år lanserte selskapet Medias W, en telefon med to skjermer som kan brettes ut så de blir til en stor skjerm.

Nå er de klare med nok en oppsiktsvekkende enhet, nemlig verdens første smarttelefon med vannkjølt prosessor, Medias X, skriver The Verge.

NEC Medias X - verdens første vannkjølte mobil


Den er utstyrt med et veskefylt rør som skal lede varmen vekk fra prosessoren og ut til overflaten ved hjelp av en radiator. Se NECs bildeforklaring til høyre.

Medias X er utstyrt med en firekjerners Snapdragon S4 Pro-prosessor på 1,7 GHz, en 4,7-tommers 720p OLED-skjerm, et 13 MP-kamera og LTE-støtte. Den har også en IP58-sertifisering, hvilket gjør at den kan senkes i vann på mer enn 1 meters dybde.

Hvorfor NEC har utstyrt telefonen med vannkjøling er det mange som lurer på, spesifikasjonene tatt i betraktning. Selskapet hevder selv telefonens temperatur er mye lavere enn andre modeller.

Danske Comon spekulerer i at den lave temperaturen vil kunne forlenge levetiden på telefonen. Dagens smarttelefoner er ikke kjent for å ha all verdens med batteritid, så kanskje vi vil se mer av dette i fremtiden?

Les også: Xiaomi Mi-2 - kinesisk supertelefon til 1.800 kroner

Artikkelen fortsetter under annonsen

"Dametelefon"

Og hvis du tror NEC-telefonen er laget spesielt for hardbarka nerder, må du tro om igjen. Telefonen markedsføres faktisk mot kvinner, og kommer i farger som rosa. Som blant annet HTC Rhyme kommer den med en charm, en slags diamant du kan feste i telefonen som blinker når du har mottatt en melding eller når telefonen ringer.

Medias X kommer i salg i Japan med teleoperatøren NTT DoCoMo i juni. Ikke et ord om pris foreløpig. Om den noensinne kommer til Norge, er heller tvilsomt.

Se flere bilder av telefonen:

Vannkjøling er ikke noe vi typisk forbinder med mobiltelefoner. Det vil NEC nå gjøre noe med.


Les flere mobilsaker på DinSide!