Når kommer supermobilen?

Vi har endelig fått vite når supermobilen Sony Ericsson P990i skal komme i butikkene. Her får du vite når denne og de andre SE-mobilene dukker opp.

Sony Ericsson inviterte i forrige uke pressen til å overvære presentasjonen av de fire nyeste telefonene sine. Allikevel var vi minst like interessert i å få vite når den mye omtalte smartmobilen P990i ville dukke opp i butikkene. For etter flere utsettelser har vi nesten begynt å frykte at toppmodellen til Sony Ericsson aldri ville komme. Men nå lover selskapet at den snart vil være her.

Stor suksess

P-serien til Sony Ericsson har vært en av selskapets største suksesser blant avanserte businessbrukere. Den har kombinert avansert teknologi med stor skjerm og fullstendig tastatur, men etter hvert har serien blitt litt utdatert. Forrige mobil i serien, P910i, kom tross alt for nesten to år siden og i mellomtiden har rivalen Nokia kommet med flere langt mer avanserte modeller.

Når kommer supermobilen?


Derfor var gleden stor da Sony Ericsson for over syv måneder siden annonserte P990i etter mange måneder med intense rykter. 3G-mobilen med trådløst nett, to megapikselkamera og et avansert Symbian operativsystem ble da hevdet at skulle komme i løpet av årets tre første måneder. Etter hvert ble det klart at dette ikke ville skje og vi fikk vite at mai var et mer sannsynlig lanseringstidspunkt.

Nå er mai snart over og P990i er ikke her, noe vi konfronterte Sony Ericsson med på pressekonferansen. Selskapet hevder nå at telefonen skal komme i begynnelsen av august. På videre spørsmål om det er grunn til å stole på denne informasjonen får vi bekreftet at alt tyder på at dette er en endelig lanseringstidspunkt. Prisen skal visstnok ligge opp mot 5 000 kroner.

Har alternativ

Men før P990i kommer skal Sony Ericsson slippe et nytt alternativ til businessbrukeren. E-posttelefonen M600i skal nemlig være på vei allerede i juni, kun få måneder etter at den først ble annonsert. Vi fikk noen minutter med denne mobilen, som baserer seg på samme operativsystem som P990i og vi ble raskt veldig imponerte.

Når kommer supermobilen?


Walkman-serien for også et Symbian-alternativ etter hvert, med toppmodellen W950i. Denne 3G-telefonen med hele fire megabyte internminne er imidlertid et stykke unna. Sony Ericsson W950i er ikke ventet i butikkene før i september i år. For den teknologisk bevisste brukeren kan det imidlertid tyde på at dette er en mobil det er verdt å vente på. Prisen på denne skal ligge rundt 4 500 kroner.

Flere mobiler på vei

Men det er langt fra bare Symbian-telefoner på vei fra det populære mobilselskapet. Sony Ericsson har en lang rekke mobiler på vei i de kommende månedene, med alt fra musikkmobiler i en rekke versjoner til kameraflaggskipet K800i.

Når kommer supermobilen?


Denne mobilen skal visstnok være et alternativ til vanlige digitalkameraer, med en kvalitet som har fått selskapet til å ta i bruk Sonys Cyber-shot-merkenavn. K800i er en 3G-mobil med 3,2 megapiksler oppløsning på kameraet. Denne skal dukke opp i butikkene i løpet av juli til en pris på rundt 3 500 kroner.

Under ser du en liste over de fleste kommende mobilene til Sony Ericsson, med dertilhørende planlagte lanseringstidspunkt.

 • M600i - juni
 • K510i - juni
 • W300i - juni
 • K310i - juli
 • K800i - juli
 • K610i - juli/august
 • P990i - august
 • Z550i - august
 • W950i - september
 • W710i - september
 • Z710i - september
 • W850i - oktober