<strong>TELENOR+GOOGLE:</strong> Telenor skal velge ut relevante apper i Android Market, og tilby for betaling over mobilregningen.
TELENOR+GOOGLE: Telenor skal velge ut relevante apper i Android Market, og tilby for betaling over mobilregningen.Vis mer

Nå vil Telenor velge ut apper

Skal skreddersy Android Market for egne kunder.

I går kveld offentliggjorde Telenor at de har inngått en global samarbeidsavtale med Google om utvikling av Android Market.

I praksis betyr det at Telenor vil arbeide med å velge ut relevante applikasjoner for egne kunder i hvert marked, og at disse utvalgte vil ligge på fast plass på forsiden av Android Market.

Oppgraderingen skal skje automatisk for Telenors Android-kunder. Straks dette er rullet ut, kan de gå inn Android Market via sin mobiltelefon og velge Telenors "hylle" på forsiden.

Les også: Pass deg for falske Android-apper

- I hvert enkelt marked i Telenor-systemet skal det settes ned lokale redaksjonsteam som velger ut et femtitalls apper for kundene våre, sier Telenors informasjonsdirektør Tor Odland til digi.no.

For Android-brukere hos Telenor er den viktigste endringen at man kan betale for applikasjonene via mobilregning eller gjennom kontaktkortet.

Inntektene fra salg vil fordeles mellom Google og Telenor, men de vil ikke si hvilken fordelingsnøkkel det opereres med.

Slik tar du backup av Android-telefonen

Norge blir ikke først

I første omgang kommer dette i Thailand, Malaysia, Ungarn, Sverige og Danmark (første kvartal 2012). Først senere i 2012 vil dette komme til Android-kunder i Norge, India, Bangladesh, Serbia og Montenegro.