<strong><strong>UTEN PASSORD:</strong></strong> Google tester nå ut en ny måte å logge inn på, der man ikke trenger å oppgi passordet. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
UTEN PASSORD: Google tester nå ut en ny måte å logge inn på, der man ikke trenger å oppgi passordet. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

Nå vil Google droppe passordet

Tester ut ny funksjon der man heller bruker telefonen.

Publisert
Sist oppdatert

Mye kan skje om passordet ditt havner i gale hender, og kanskje spesielt Google-passordet ditt.

For mange er det den eneste beskyttelsen man har mot at andre kan lese e-posten sin, se hvor man har vært, hva man har søkt etter og mer til.

Ja, bruker du primært Gmail som e-postkonto, kan man strengt tatt få tilgang til alle nettjenester via glemt passord-funksjoner.

Egentlig ganske tankevekkende, er det ikke?

Nå ser det imidlertid ut til at passordet i fremtiden kan være historie. Google tester nemlig ut en ny måte å logge seg på på, der man ikke lenger er avhengig av passordfeltet.

LES OGSÅ: Slik får du unike passord på alle nettsteder

Bruker eksisterende enhet

Overfor Android Police bekrefter Google at de nå tester ut en ny innloggingsmetode på et lite utvalg brukere. De aktuelle brukerne har fått en e-post der de blir invitert til å være med på testingen.

Den går enkelt og greit ut på at Googles innloggingsside ikke lenger har et passordfelt. Når man har angitt brukernavnet sitt og trykker på knappen, får man beskjed om å fullføre påloggingen fra telefonen (der man allerede er logget inn med Google-kontoen):

 Foto: Rohit Paul
Foto: Rohit Paul Vis mer


 Foto: Rohit Paul
Foto: Rohit Paul Vis mer


Google oppfordrer selvsagt til at man har en skjermlås på telefonen i form av fingeravtrykk, en PIN-kode eller lignende. Har man det, vil den nye løsningen i praksis være en ny variant av den allerede eksisterende tofaktorautentiseringen.

LES OGSÅ: Sikrere på nett med to steg

Slik ser det ut på telefonen:

 Foto: Rohit Paul
Foto: Rohit Paul Vis mer


Ikke bare å glemme passordet

Google poengterer dog at det ikke bare er å glemme passordet helt. Det kan du trenge om du har glemt eller mistet telefonen din, eller om selskapet oppdager mistenkelig aktivitet på kontoen din og vil være sikre på at det faktisk er du som holder på.

Kunne du tenke deg å droppe passord til fordel for en løsning som dette? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.

LES OGSÅ: 13 passordsynder du bør unngå

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer