Facebook prøver ut en ny funksjon: Stories

Nå stjeler Facebook nok en funksjon fra Snapchat

Tester ut ny historie-funksjon på irske brukere.

LANSERT I NORGE: Facebook har nå lansert «Din historie» i Norge. Foto: Pål Joakim Pollen
LANSERT I NORGE: Facebook har nå lansert «Din historie» i Norge. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppdatert 17. februar: Facebook har nå lansert Stories også for norske brukere. Alt du trenger å gjøre er å oppdatere Facebook-appen til siste versjon via App Store eller Play butikk.

For drøye tre år siden bød Facebook tre milliarder dollar for Snapchat, men Snap-sjef Evan Spiegel takket nei.

– Det er veldig få mennesker i verden som får mulighet til å bygge en business som dette. Å bytte ut det med en kortsiktig gevinst er ikke så interessant, sa Spiegel i et intervju med Forbes for tre år siden (anbefalt lesing, forresten).

Det er ingen hemmelighet at Facebooks brukerbase har en vesentlig høyere snittalder enn hva tilfellet er for Snapchat, og på nyttårsaften opplevde Telenor 1000 prosent vekst i Snapchat-trafikken, sammenlignet med 60 prosent ekstra på Facebook.

Lar seg inspirere

Etter at oppkjøpet av Snapchat ikke lot seg gjøre, har Facebook forsøkt flere ganger å erobre markedet for fotoapper med bilder som forsvinner.

Bare kort tid etter det mislykkede oppkjøpet, lanserte Facebook en app ved navn Poke, som mer eller mindre var kopi av Snapchat. Dernest kom Slingshot, som i stor grad var myntet på samme lest, men der du ikke fikk se et bilde før du sendte ett. Den ble heller aldri noen stor suksess.

Facebooks Slingshot-tjeneste hadde mye til felles med Snapchat, men vrien var at du ikke fikk se andres bilder før du sendte ett til dem. Montasje: Pål Joakim Pollen
Facebooks Slingshot-tjeneste hadde mye til felles med Snapchat, men vrien var at du ikke fikk se andres bilder før du sendte ett til dem. Montasje: Pål Joakim Pollen Vis mer

Instagram Stories

I fjor sommer var det på tide å tenke annerledes. Da ble fototjenseten Instagram (som Facebook eier) utvidet med en ny funksjon – «historier».

Den fungerer i stor grad på samme måte som Snapchats «my story»-funksjon, der man kan poste et vilkårlig antall bilder som blir liggende synlig for kontaktene i 24 timer.

– Snapchat fortjener all æren, sa toppsjefen i Instagram, Kevin Systrom, i et intervju med Techcrunch, og innrømte glatt at denne funksjonen praktisk talt er kopiert fra Snapchat.

Kommer til Facebook

Før jul gjorde Facebook store endringer på sin Messenger-tjeneste, der man i mobilappen nå har fått funksjoner tilsvarende Snapchat, som å sette klistremerker, tegne og skrive på bildene, samt bruke ulike masker og den slags. Sistnevnte etter at Facebook kjøpte opp selskapet bak den svært populære fotoappen MSQRD.

Og nå ser det ut til at Instagrams historiefunksjon også vil gjøre sitt inntog i Facebook-appen. Brukere i Irland er nemlig prøvekaniner på «Facebook stories», og du kan se en video som viser hvordan den ser ut her:

Ser kjent ut, eller hva?

Ifølge Cnet kommer Facebook til å utvide testingen til flere land de neste månedene.

LES OGSÅ:

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!