Nå samarbeider Nokia og Ericsson

Ericsson og Nokia har hittil ikke greid å bli enige om noen standard for EMS, tekstmeldinger med lyd og bilde. Kan de begrave stridsøksen og samarbeide om UMTS?

Nokia var tidlig ute med avanserte tekstmeldinger, i form av at du kan laste ned logoer og ringetoner. Ericssons telefoner har ikke hatt samme muligheten før nå nylig, når svenskene har inngått et samarbeid med blant annet Motorola, Siemens og Alcatel om å utvikle en felles standard for å sende bilder, melodier og animasjoner i tekstmeldinger. Dette er en helt annen standard enn den Nokia bruker, så hittil har det vært Nokia mot røkla.

MMS vil bli like populært som SMS

Nå er det heldigvis endringer på vei. Når selskapene nå har begynt å planlegge MMS, multimediabaserte tekstmeldinger for UMTS-terminaler, har de endelig innsett at det kan være en fordel å samarbeide. Heldigvis for oss. I dag kan du nemlig ikke lese logoer eller bilder som er laget med Nokias system, på en Ericsson telefon.

Nokia og Sony Ericsson har slått seg sammen for å teste ut nye MMS-løsninger som skal være kompatible på konkurrerende terminaler. De gjør selvsagt ikke dette bare for å være greie, men også for å fremskynde introduksjonen og bruken av MMS.

MMS vil komme i løpet av neste år, og vil i følge Janne Jormalainen i Nokia bli like populært som SMS.

MMS, Multimedia Messaging Service, er en videreutvikling av SMS (Short Message Service). I tillegg til å sende tekst, kan du med MMS også sende grafikk, fotoer, lyd og små videoklipp mellom mobiltelefoner. Dette krever imidlertid høy båndbredde, og vil ikke kunne brukes på vanlige GSM-telefoner som kun kan overføre data på 9.6 kbps. Systemet er imidlertid perfekt for raske GPRS telefoner, og ikke minst UMTS-terminaler som forhåpentligvis kommer til neste år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lynkurs om UMTS
De mest populære UMTS-tjenestene