Den nye hjemmeskjermen på Windows Phone 8 lar seg skreddersy enda mer detaljert enn før.
Den nye hjemmeskjermen på Windows Phone 8 lar seg skreddersy enda mer detaljert enn før.Vis mer

Nå kommer Windows Phone 8-telefonene

Samsung med ATIV S – den første WP8-telefonen.

Mange Windows Phone 7-brukere ble skuffet da det ble klart at ingen eksisterende WP7-modeller ville kunne oppgraderes til Windows Phone 8. På grunn av endring av selve kjernen i det nye operativsystemet kreves også ny maskinvare.

Blant nyhetene i Windows Phone 8 er støtte for minnekort, flerkjerneprosessor og høyere skjermoppløsning, NFC (og mobilbetaling), DirectX (til spill), Internet Explorer 10 og ny kartløsning fra Nokia i stedet for Bing-løsningen som finnes i dagens WP7-modeller. I tillegg er hjemmeskjermen pusset opp slik at man kan operere med flere størrelser på flisene.

De første enhetene som kjører Windows Phone 8 ser dagens lys i høst. Her er noe av det vi kan glede oss til:

Samsung ATIV S

Nå kommer Windows Phone 8-telefonene


Samsung fikk gleden av å åpne WP8-ballet på sin pressekonferanse dagen før IFA-messen i Berlin. ATIV S er selskapets første WP8-modell, og her har de ikke spart på mye. Utradisjonelt for koreanerne har de valgt et chassis i børstet aluminium fremfor plast, og telefonen ser også ut til å være svært godt spekket ellers:

* 8,7mm tynn
* 4,8" Super AMOLED HD-skjerm (samme som Galaxy S III)
* 1,5GHz dobbeltkjerneprosessor
* 1GB RAM
* 8 + 2Mp kamera
* 16GB/32GB-versjoner + støtte for minnekort
* NFC
* 2300mAh batteri

Mer informasjon: Offisiell nettside for Samsung ATIV S

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nokia Lumia 820/920

Nå kommer Windows Phone 8-telefonene


5. september (altså om få dager) går årets Nokia World av stabelen, og derfor forventes det at Nokia vil avsløre sine nye Windows Phone 8-modeller.

I følge ryktene blir modellnavnene 820 og 920, for WP8-utgaver av henholdsvis Lumia 800 og Lumia 900, som begge kjører Windows Phone 7. Bildet over er postet på Twitter av brukeren @evleaks og senere bekreftet av The Verge.

Spesifikasjonsmessig er det lite å oppdrive, men det ryktes om skjermstørrelser på henholdsvis 4,3 og 4,5 tommer, 1,5GHz dobbeltkjerneprosessor og 32GB internmine på den største modellen. Den vil også ha PureView-kamerateknologien a la den på 808 PureView, men uten den store sensoren og de drøyt mange megapikslene. I tillegg kommer Nokia med trådløs ladning, som også skal være rett rundt hjørnet for Galaxy S III.

I DinSides test av Nokia 808 Pureview var vi svært begeistret for kameraet, men ikke for operativsystemet.

HTC med tre nye?

Lekkasjer tyder på at HTC kommer med tre WP8-modeller i høst. En av dem, HTC Accord, vil ha noenlunde samme innmat som nevnte Samsung-telefon, altså 1,5GHz dobbeltkjerneprosessor, 1GB RAM, 8Mp kamera, NFC og minnekortstøtte, men vil komme i 8GB og 16GB-versjoner.

Nå kommer Windows Phone 8-telefonene


Toppmodellen ryktes imidlertid å bli HTC Zenith, med 4,8 tommers skjerm og prosessor med fire kjerner. Billigmodellen, Rio, skal etter sigende ha 5Mp kamera og 4" skjerm.

I følge The Verge vil HTC også introdusere sin Beats-lydteknologi på Windows Phone 8-telefonene.

Hva med LG?

LG var en av Microsofts lanseringspartnere da Windows Phone 7 ble sluppet, men er ikke lenger en lanseringspartner. I vår kom selskapet med en uttalelse om at de ikke lenger ville satse på den mobile Windows-plattformen.

I tillegg til Nokia, Samsung og HTC er også Huawei en av Microsofts lanseringspartnere, men her er det lite å finne på ryktebørsen.

29. oktober pekes ut som antatt lanseringsdato for Windows Phone 8. Vi følger selvsagt med.