Nå kommer UMTS-walkmanen!

MOBILNYHET: Den tredje Walkman-mobilen fra Sony Ericsson ble nettopp lansert, og virker som en utrolig spennende telefon. Vi har detaljene!

Den første Walkman-mobilen, W800 (les vår test), er allerede blitt en kjempesuksess - og serien får straks et nytt tilskudd, W550.

Den tredje mobilen i familien ble annonsert i dag, og er den mest avanserte av disse. W900 skal være tilgjengelig i slutten av året, og er den første UMTS-utstyrte Walkman-telefonen til selskapet.

W900 har riktignok ikke harddisk, som det er tidligere blitt spekulert i, men likevel er interninnet på hele 470 MB. Og i tillegg er det naturligvis plass til Memory Stick PRO Duo-minnekort, som er tilgjengelig i størrelser på opptil 2 GB.

Telefonen kan spille av filer i MP3, AAC eller AAC+, MIDI, WAV og XMF-formatene.

Nøkkelen er selvfølgelig at det skal være enkelt å overføre og sortere sanger på telefonen. Det å overføre musikk via PCen er en ting, men takket være UMTS-støtte vil du også kunne laste ned musikk direkte til mobilen (forutsatt at operatøren støtter slike tjenester).

W900 har dedikerte taster til musikkavspilling, og det er mulig å bla gjennom sanger og spillelister uten å gå inn i telefonens menysystem. Blir du oppringt mens du hører på musikk, blir sangen satt på pause.

Telefonen er også utstyrt med et to megapikselskamera med autofokus, og et VGA-kamera for videotelefoni. Den skal også kunne ta opp videoopptak i overraskende god kvalitet, og medfølgende programvare fra Adobe lar deg redigere bildene du har tatt.

Nå kommer UMTS-walkmanen!


Med i pakken følger også et handsfree-sett med fjernkontroll, som logisk nok lar deg betjene musikkfunksjonene uten å måtte ta opp mobilen fra lommen.

Samtidig lanserer Sony Ericsson separat tilbehør til mobilen - et frittstående høyttalersett, og en FM-sender som lar deg spille av musikk på radio.

Vi kommer selvsagt tilbake med full test av telefonen når den er tilgjengelig!