Nå kommer Philips Hue med Bluetooth

Gjør at lyspærene kan brukes frittstående uten hub.

FÅR BLUETOOTH: Til høsten vil disse Philips Hue-lyspærene få støtte for Blueooth. Foto: Produsenten
FÅR BLUETOOTH: Til høsten vil disse Philips Hue-lyspærene få støtte for Blueooth. Foto: Produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Philips Hue er en av de mest populære smartpærene på markedet, og nå har de fått en av sine aller største oppgraderinger noensinne.

I en pressemelding opplyser Signify, som lager Hue-produktene, at mange av lyspærene nå vil komme med innebygd støtte for Bluetooth.

Du trenger ikke hub

Det medfører at du kan sette opp og bruke Hue-smartpærer med bare mobilen.

Frem til nå har man måttet bruke en hub kalt Hue Bridge for å kunne koble opp og styre pærene. Denne følger med i startpakkene til Philips Hue-serien, men kan også kjøpes separat for rundt 500 kroner.

Men nå slipper man altså å bruke denne huben, noe som er kjekt for dem som bare ønsker å ha et par-tre smartpærer uten å måtte investere i et helt system.

Kortere rekkevidde

Ulempen med å bruke smartpærene med Bluetooth er ifølge The Verge at de vil ha en mye kortere rekkevidde enn trådløssystemet Zigbee, som Hue-produktene tradisjonelt har brukt.

De vil heller ikke være tilkoblet internett. Med andre ord vil du bare kunne styre dem når mobilen din er i nærheten av pærene - eller omlag ni meter.

- Hvis du glemmer å skru av et lys, vil du ikke kunne gå inn i appen og skru det av når du er hjemmefra, skriver The Verge.

Hue-lyspærene vil fremdeles kunne brukes med en hub, men nå vil du altså få to valgmuligheter.

I første omgang kommer Bluetooth til Hues tradisjonelle A19- og G10-pærer. Prisene forblir uendret, det vil si at de vil koste et par hundrelapper per pære.

Produsenten sier flere Hue-produkter med Bluetooth vil slippes senere i år og til neste år.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!