Smarttelefon til under tusenlappen? Nokia 500 er selskapets nyannonserte Symbian-telefon.
Smarttelefon til under tusenlappen? Nokia 500 er selskapets nyannonserte Symbian-telefon. Vis mer

Nå kommer Nokia 500

Symbian lever videre.

Publisert
Sist oppdatert

Da Nokia "giftet seg" med Microsoft og bestemte seg for å satse på Windows Phone 7, var det mange som lurte på om det finske selskapet i samme åndedrag hadde laget sin siste Symbian-telefon.

Men den gang ei – Nokia 500 lanseres nemlig i tredje kvartal i år (altså det vi er inne i) og vil kjøre Symbian Anna; den nyeste versjonen av operativsystemet, som også vil bli tilgjengelige for eksisterende Symbian^3-brukere som en oppgradering. Den er svært velkommen i våre øyne, ettersom vi hadde flere høner å plukke med Nokia N8 da vi testet den for et snaut år siden.

Blant nyhetene i Anna er et oppusset grensesnitt, mulighet for å bruke skjermtastaturet i landskapsmodus, ny og raskere nettleser, bedre Ovi Maps (Nokias karttjeneste) og mer til.

Les også om Nokia N9 som kjører Meego-operativsystemet

En snau tusenlapp

Det ser ut til at Nokia har tenkt valuta for pengene denne gangen, for prisen er oppgitt til 120 Euro, eller 920 kroner med dagens kurs. For denne summen får du en smarttelefon med 1GHz-prosessor, 3,2" skjerm (640x360) og 2GB interminne, med mulighet for microSD-kort slik at det totale minnet blir opp til 34GB (2+32).

Vekten er også oppgitt til 93 gram med batteri, altså enda lettere enn Samsung Galaxy S II, men da også med vesentlig mindre fotavtrykk (og prislapp, for den saks skyld).

Kjøper du telefonen får du også med tre deksler i forskjellige farger (totalt seks farger er tilgjengelig), slik at en hver fashionista kan få telefonen til å matche resten av antrekket.

Her er en liten videpresentasjon fra Nokia:

Apps og trådløst aksesspunkt

Ellers kan du med en Symbian-telefon også dra nytte av Nokias Ovi Store der du kan kjøpe Apps til telefonen, og Nokia 500 kan også brukes som trådløst aksesspunkt slik at du kan skape et trådløst nettverk fra telefonen og koble deg på med en PC.

Slik bruker du Android-telefonen som trådløst aksesspunkt
Slik bruker du iPhone som trådløst aksesspunkt

Kameraet knipser bilder med 5 megapikslers oppløsing, og Nokia 500 kan også gjøre videopptak med oppløsning på 640x480. Bluetooth v2.1 og WLAN (802.11b/g) er også på plass, og telefonen støtter også HSDPA, maks 14,4 Mbps.

For mer informasjon kan du peke nettleseren til produktsiden for Nokia 500.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer