MER HENDIG: Men ikke like bra. LG lanserte G2 Mini på Mobile World Congress i Barcelona. Vi fikk anledning til å prøve den ut. Foto: KIRSTI ØSTVANG
MER HENDIG: Men ikke like bra. LG lanserte G2 Mini på Mobile World Congress i Barcelona. Vi fikk anledning til å prøve den ut. Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

Nå kommer LG G2 i miniutgave

G2 Mini er mini både innvendig og utvendig, men kan likevel være et godt valg for noen.

Smartmobil-produsentene har skjønt at ikke alle vil ha stor skjerm. De siste årene har stadig flere sluppet miniutgaver av toppmodellene sine. Nå har også LG kastet seg på trenden.

Mobile World Congress i Barcelona denne uken lanserte de LG G2 Mini. En "kompakt" utgave av deres flaggskip, og en av fjorårets beste Android-telefoner, G2.

Den har ikke like heftige spesifikasjoner, og på innsiden sitter en svakere 1,2GHz firekjerners prosessor og bare 1 GB RAM.

Les også: Nokia lanserte Android-mobiler

Ikke akkurat liten skjerm

G2 Mini har også en 4,7 tommers skjerm, sammenlignet med 5 tommers skjerm hos storebror G2. Oppløsningen er dessverre mye lavere på G2 Mini – den er qHD, altså 960 x 540 punkter sammenlignet med 1080p-oppløsning hos storebror (fire ganger så mange punkter).

HVEM ER MINI: LG G2 Mini skal være liten, men har større skjerm enn Apples toppmodell, iPhone 5S. Mini og mini, fru blom? Foto: KIRSTI ØSTVANG
HVEM ER MINI: LG G2 Mini skal være liten, men har større skjerm enn Apples toppmodell, iPhone 5S. Mini og mini, fru blom? Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Alt er imidlertid ikke nedtur. G2 Mini har det samme fine designet, er laget i plast, og har en litt annerledes bakside med ru overflate som gjør at den ikke føles som en billigtelefon. Den er nesten en millimeter tykkere enn storebror, men er ganske lett og behagelig å holde.

Fremsiden består nesten bare av skjerm, og på baksiden finner vi den unike knappeløsningen LG lanserte med G2. Vi synes det er litt rart, siden selskapet sa denne var laget spesielt for å gjøre en stor telefon lettere å håndtere, og G2 Mini trenger det egentlig ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

UNIK DESIGN: På baksiden finnes alle knappene på G2 Mini. Her er det også et 8MP-kamera. På fremsiden er det et 1,3MP-kamera. Vi mistenker at disse tar bilder som i beste fall er "helt greie".
UNIK DESIGN: På baksiden finnes alle knappene på G2 Mini. Her er det også et 8MP-kamera. På fremsiden er det et 1,3MP-kamera. Vi mistenker at disse tar bilder som i beste fall er "helt greie". Vis mer


Nyeste Android

Brukeropplevelsen på G2 Mini er ellers den samme som hos toppmodellen. Mellomklasse-mobilen kjører nyeste versjon av Android, noe som ikke alltid er tilfelle for telefoner i denne kategorien.

Susanne Persson, nordisk produktspesialist for mobiler i LG Electronics, forteller til DinSide at alle smartmobiler de lanserer i år vil komme med Android 4.4. Google senket nemlig systemkravene for telefoner i den nyeste versjonen av mobiloperativsystemet, noe som gjør det enklere for produsenter å putte det også i de billigere modellene.

Les også: Vårt førsteinntrykk av Samsung Galaxy S5

Kul og sikker opplåsing

LG har gjort en rekke tilpasninger til brukergrensesnittet, og lagt til en del egen programvare også. Vi blir visst aldri lei å klage over at det kan bli mye "bloatware", men det er også tilfellet her. Noen av de unike funksjonene er imidlertid ganske kjekke.

G2 Mini har blant annet «KnockON»-funksjonen vi husker fra G2, der brukeren aktiverer skjermen ved å trykke på den to ganger. Men den leveres også med en videreutviklet versjon av denne kalt «Knock Code», som lar deg låse opp telefonen ved å trykke ulike områder av skjermen i en bestemt rekkefølge.

Det er enkelt å både sette opp og fungerer også godt i praksis. Uten knapp på fremsiden er det en fin måte å låse opp telefonen uten å måtte plukke den opp fra bordet, for eksempel. Knock Code kommer til andre LG-telefoner i løpet av nærmeste fremtid.

Se hvordan KnockCode fungerer på video hos søsterpublikasjon ITavisen!

FLERE LANSERER MINI: De store mobilprodusentene har en etter en lansert miniutgaver av toppmodellene sine det siste året. Sist ut er LG.


4G-mobil til 2.500 kroner

G2 Mini har for øvrig et batteri på 2.440mAh. Det er kurant, men vi får komme tilbake til batteritid når vi får telefonen inn til test. LG lover selv at batteritiden skal være svært god. 4G støttes også, forresten.

Selv om LG ikke har gått samme vei som Sony gikk med sin Xperia Z1 Compact, sitter vi igjen med et godt førsteinntrykk av G2 Mini. Nei, den er ikke like heftig som G2, men så er den også rundt tusenlappen billigere. LG sier de håper å nå et enda bredere publikum med den, ikke bare i de prissensitive markedene, men også i land som Norge.

LG G2 Mini skal komme i salg i løpet av andre kvartal i år, og vil ha en veiledende utsalgspris på 2.490 kroner, får DinSide opplyst.

Samleside: Nyheter fra Mobile World Congress i Barcelona