<B>JEPP - DETTE ER DEN HVITE:</B> En norsk mobilbutikk har sendt oss disse bildene fra bakrommet. Den hvite iPhone-modellen er altså i Norge, og kommer etter all sannsynlighet i salg i dag - 27. april.
JEPP - DETTE ER DEN HVITE: En norsk mobilbutikk har sendt oss disse bildene fra bakrommet. Den hvite iPhone-modellen er altså i Norge, og kommer etter all sannsynlighet i salg i dag - 27. april.Vis mer

Nå kommer iPhone i hvitt

Er dette ukas største ikke-nyhet? OPPDATERT: Apple bekrefter lanseringen, som skjer i dag - 28. april.

Det er allerede ti måneder siden iPhone 4 ble lansert i blant annet USA og England, og ryktene om at iPhone 5 kommer i september i år har for lengst etablert seg på de store amerikanske tekno-nettstedene.

Apples plan var opprinnelig at iPhone 4 skulle komme i både hvitt og svart, slik det har vært vanlig med forgjengerne - iPhone 3G og iPhone 3GS. Slik gikk det ikke.

Lanseringen har blitt utsatt en rekke ganger, og seinest i fjor høst gikk Apple ut og sa at den hvite modellen først ville bli tilgjengelig "våren 2011".

Nå, og altså snart et år etter lansering, kommer den hvite versjonen endelig i salg.

OPPDATERT: I en pressemelding skriver Apple i dag at mobilen blir tilgjengelig i dag, 28. april.

Her er bildebeviset

NÅ I TO FARGER: Enda et bilde av iPhone i hvitt, her med Telenor-abonnement.
NÅ I TO FARGER: Enda et bilde av iPhone i hvitt, her med Telenor-abonnement. Vis mer

DinSide.no har fått tak i bilder som viser flere hvite iPhone-esker på lageret til en norsk mobilbutikk. Butikken har fått beskjed om at de foreløpig ikke skal legges ut for salg, men en
rekke utenlandske nettsteder, inkludert danske recordere.dk, meldte tidligere i uka at de blir tilgjengelig i butikkene fra og med i dag - 27. juli.

I lys av pressmeldingen fra Apple bommet de med en dag.

- Den hvite versjonen av iPhone 4 er endelig her, og den er nydelig. Vi setter pris på alle som har ventet tålmodig mens vi sørget for å få alle detaljene riktig, sier Apples visepresident for markedsføring, Philip Schiller.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er verdt å merke seg at den hvite modellen er helt identisk med den svarte, og også prisene vil være like.

Apple har ikke gitt noen forklaring på hvorfor hvite iPhone 4 har vært så vanskelig å produsere.

For seint?

Spørsmålet er uansett om det er for seint å lansere denne modellen nå, så lang tid etter lansering, og så tett opptil en eventuell presentasjon av iPhone 5 seinere i år.

DinSide.no kommer tilbake med en test av den hvite iPhonen så snart et testeksemplar foreligger. Neida, det gjør vi naturligvis ikke.

Du kan derimot lese vår test av iPhone 4 her.

Du kan se det noen hevder er verdens første unboxing-video av Apples mysterium her: