Snart blir det enda flere iPhone-varianter å velge mellom. Foto: Apple
Snart blir det enda flere iPhone-varianter å velge mellom. Foto: AppleVis mer

Nå kommer iPhone 5S og 5C til Norge

Apple bekrefter offisiell salgsstart. Prisene er også klare.

I en pressemelding opplyser Apple at de nye iPhone-modellene kommer til Norge fredag den 25. oktober.

Samtidig bekrefter selskapet også hva telefonene kommer til å koste.

Les også: Dette er nytt i iOS 7

Dette er 5S

iPhone 5S er den nye toppmodellen, og oppfølgeren til iPhone 5. Den har samme design som før, fortsatt bare 4-tommer skjerm, men har raskere innmat, bedre kamera og en helt ny fingeravtrykksleser i hjemknappen.

I tillegg støtter den alle de norske 4G-frekvensene, noe den forrige ikke gjorde.

Med den nye hjemknappen i iPhone 5S blir passordet så godt som overflødig. Du kan låse opp telefonen bare ved å holde fingeren din på den. Foto: Engadget
Med den nye hjemknappen i iPhone 5S blir passordet så godt som overflødig. Du kan låse opp telefonen bare ved å holde fingeren din på den. Foto: Engadget Vis mer


iPhone 5S vil være tilgjengelig i sølv og svart (stellargrått) som før, men nytt for året er også en gull-farget variant, som riktignok er mer sjampanje-aktig. Anbefalt utsalgspris er som følger:

 • 16 GB: kr 5.790 kroner
 • 32 GB: kr 6.690 kroner
 • 64 GB: kr 7.590 kroner
 • Apple ser dermed ut til å ha økt prisen på toppmodellen med 600 kroner sammenlignet med fjorårets utgave, mens de også er dyrere enn toppmodellene til Android-konkurrentene. Samsung Galaxy S4 (16GB) ligger for øyeblikket på rundt 4.400 kroner, HTC One (32GB) koster cirka 4.900 kroner, Sony Xperia Z1 (16GB) koster 5.600 kroner, og (32GB) ligger på 4.500 kroner.

  Samleside:

  iPhone

  Dette er 5C

  iPhone 5C er billig-modellen som egentlig ikke er en billig modell. Kort fortalt er den iPhone 5 bare i ny innpakning, men med bedre 4G-dekning og litt bedre batteri.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Ny innpakning betyr plast i stedet for aluminium. Utseendemessig er den ganske lik 5. generasjons iPod touch. iPhone 5C fås i fargene blå, grønn, rosa, gul og hvitt. Anbefalt utsalgspris er som følger:

 • 16 GB: kr 4.890 kroner
 • 32 GB: kr 5.790 kroner
 • iPhone 5C erstatter iPhone 5, og vil du ha en eldre modell, må du ta til takke med iPhone 4S, som kun vil bli tilgjengelig i en 8 GB-variant til kr 3.290.

  Les også: iPhone 5S låses opp på en helt ny måte

  Nye iPad-er om to uker?

  Ifølge vanligvis pålitelige All Things D peker det meste mot enda en Apple-lansering den 25. oktober.

  Da er det nye iPader som står på programmet. Det forventes blant annet at iPad 5 dukker opp, og det spekuleres også i om Apple vil lansere en såkalt retinaversjon av iPad mini.

  Du kan lese vår test av iPad 4 her, mens testen av første iPad mini ligger her.