Lenovo K800 er den første telefonen med Intels Medfield-prosessor. Foto: Engadget, gjengitt med tillatelse
Lenovo K800 er den første telefonen med Intels Medfield-prosessor. Foto: Engadget, gjengitt med tillatelseVis mer

Nå kommer Intel-telefonene

Lenovo K800 først ute med Intels Medfield-prosessor.

Intel har lenge vært en dominerende aktør når det gjelder prosessorer for PC, men har til nå ikke hevdet seg på mobile enheter.

På CES-messa i Las Vegas har Lenovo nå vist frem K800; den første telefonen med Intels Medfield-prosessor innabords. Prosessoren er klokket til 1,6GHz og telefonen har en skjerm på 4,5 tommer med 1280x720 pikslers oppløsning.

Intels inntog på mobilfronten kan definitivt bli spennende. Tidligere har selskapet skrytt av at ytelsen på denne prosessoren er meget god sammenlignet med konkurrentene, men ikke minst - at strømforbruket skal være vesentlig lavere, noe som kan bety at disse telefonene vil få markant bedre batterilevetid. Også Motorola har annonsert et samarbeid med Intel og vil sannsynligvis vise frem sine første Intel-baserte mobilprodukter i nær fremtid.

Rask ytelse

Nettstedet Engadget har prøvd telefonen på CES-messa, og selv om Android Market ikke var tilgjengelig, kjørte de nettlesertesten SunSpider, der resultatet ble enda litt bedre enn Samsung Galaxy Nexus. Det vitner om at Lenovos nye Intel-telefon kan yppe seg med de raskeste på markedet.

Android er knapt til å kjenne igjen med Lenovos brukergrensesnitt på toppen. Foto: Engadget
Android er knapt til å kjenne igjen med Lenovos brukergrensesnitt på toppen. Foto: Engadget Vis mer


K800 kjører ellers Android v2.3, men med et sterkt modifisert brukergrensesnitt. Kameraoppløsningen er på 8 megapiksler, og telefonen har både HDMI-utgang og støtter NFC.

Telefonen blir først lansert i det kinesiske markedet – når den eventuelt dukker opp her til lands, vet vi ikke i skrivende stund.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere saker fra CES 2012