Hvordan lage geofilter på Snapchat?

Nå kan også nordmenn lage egne Snapchat-filtre

Artig vri på fest, men ikke direkte billig.

LAG SELV: Nå kan nordmenn lage personlige geofiltre til Snapchat. Foto: Snap Inc.
LAG SELV: Nå kan nordmenn lage personlige geofiltre til Snapchat. Foto: Snap Inc. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når du har tatt et bilde på Snapchat og sveiper mot høyre, er de fleste vant med at det dukker opp stedsnavn som kan legges over bildet man har tatt.

Disse kalles for geofiltre og vil da variere ut fra hvor du befinner deg idet bildet blir tatt. Typisk navn på byer og steder, kjente turistmål, fornøyelsesparker eller hva det måtte være.

I noen land har brukerne lenge hatt mulighet til å lage personlige geofiltre, og nettopp den muligheten fikk nordmenn nylig tilgang på.

Dermed kan du altså lage deg et slikt geofilter som dekker et bestemt område innenfor et gitt tidsrom; for eksempel om du skal arrangere bryllupsfest eller bare vil krydre årets julebord litt ekstra.

Verdt å merke seg er at dette ikke er gratis – prisen vil variere avhengig av størrelsen på og populariteten i området du vil dekke, samt hvor lenge du vil at filteret skal være aktivt.

Slik gjør du det

For å lage ditt eget geofilter, åpner du først Snapchat-appen og trykker på bitmoji-ikonet ditt øverst i venstre hjørne. Ferden går så videre til tannhjulet øverst til høyre, og til slutt på «On-demand geofiltre»:

image: Nå kan også nordmenn lage egne Snapchat-filtre

Skulle du mangle dette valget, er det sannsynligvis fordi du ikke har oppdatert appen til siste versjon.

I neste trinn velger du hva slags filter du er på jakt etter – til et bryllup, en bursdag eller annen feiring. Så kan du velge en mal, for deretter å gjøre små endringer, som å endre og plassere tekst, etiketter og lignende:

image: Nå kan også nordmenn lage egne Snapchat-filtre

Etter å ha valgt tidsrommet filteret skal gjelde, kan du tegne den geografiske grensen på et kart. Minstepris er 65 kroner – i vårt tilfelle over har vi markert ut rundt 5 mål, som da havner på 125 kroner for ett døgn. En uke med samme område havnet på 679 kroner. Vel å merke på landet, og ikke midt i en storby.

Til slutt er det bare å betale. Merk at det kan ta et døgn før filteret blir godtkjent, så det kan være greit å gjøre dette i god tid før du trenger det.

Må gjøres i appen

Selv om Snapchat har åpnet dørene for geofiltre her i Norge, ser det ikke ut til at webutgaven av personlig geofilter-funksjonen er åpnet ennå.

Det er litt synd, siden den lar deg laste opp et bilde (gjennomsiktig .png) som gir full frihet til å designe et geofilter – i appen blir man altså nødt til å ta utgangspunkt i ett av de ferdiglagde filterne, med et ikke alt for stort utvalg.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!