Telia har fått WiFi-tale

Nå kan iPhone-brukere med Telia ringe via Wi-Fi

Foreløpig er det kun Apple-modeller på listen.

BEDRE DEKNING: Med WiFi-tale trenger du ikke lenger å gå ut for å ringe så lenge du har trådløst nett innendørs. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BEDRE DEKNING: Med WiFi-tale trenger du ikke lenger å gå ut for å ringe så lenge du har trådløst nett innendørs. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor sommer lanserte Telenor WiFi-tale til sine kunder. Nå kommer Telia etter og tilbyr samme løsning til eiere av iPhone 6/Plus, iPhone 6s/Plus, iPhone 7/Plus og iPhone SE.

Det er foreløpig færre telefoner enn det Telenor kan skilte med, som i tillegg til de nevnte også tilbyr WiFi-tale på flere modeller både fra Sony og Samsung.

Hele listen kan du se i bunnen av saken.

Hva er WiFi-tale?

WiFi-tale gir deg muligheten til å ha vanlige telefonsamtaler og sende SMS-meldinger via internett; altså dersom du er koblet til et trådløst nettverk med telefonen.

Fordelen med det er for eksempel at du kan bruke telefonen som vanlig selv om du finner deg i et strøk med dårlig mobildekning eller står nedi en kjeller der signalene ofte ikke rekker frem. Så lenge du er koblet til internett via et trådløst nettverk, trenger du i prinsippet ikke mobildekning i det hele tatt.

En annen fordel er at oppkoblingen av samtalen går langt raskere enn ved tradisjonelle anrop.

Som hos Telenor er WiFi-tale kun tilgjengelig innenfor Norges grenser, og verdt å merke seg er at samtalen vil bryte dersom du bryter nettverksforbindelsen, med mindre du har 4G-dekning ellers.

Slik får du WiFi-tale fra Telia

Du må oppdatere operatørinnstillingene for å aktivere WiFi-tale på iPhone med Telia-abonnement. Foto: Telia
Du må oppdatere operatørinnstillingene for å aktivere WiFi-tale på iPhone med Telia-abonnement. Foto: Telia Vis mer

Er du Telia-kunde med iPhone 6s eller nyere, er det ikke store anstrengelsen å aktivere WiFi-tale.

Du oppdaterer først telefonen til iOS 10.3 som kom tidligere denne uka (innstillinger, oppdatering), og når telefonen er oppdatert skal du få en boks som spretter opp med oppdaterte operatørinnstillinger.

Du kan sjekke innstillinger, generelt, om-menyen for å påse at du har de siste operatørinnstillingene. Riktig versjon skal være 28.3.

Når det er gjort, navigerer du til innstillinger, telefon, WiFi-anrop og aktiverer valget der.

LES OGSÅ:
Mange risikerer å få ubrukelig mobil på ferie i sommer
Nå kommer snart 5G, som gir langt raskere hastigheter

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!