<strong>PÅ SOM STANDARD:</strong> Nå kan du se når Instagram-vennene dine sist var logget på – og vice versa, med mindre du slår av denne bryteren. Foto: Pål Joakim Pollen
PÅ SOM STANDARD: Nå kan du se når Instagram-vennene dine sist var logget på – og vice versa, med mindre du slår av denne bryteren. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Hvordan skjule seg på Instagram

Nå kan Instagram-vennene dine se når du sist var logget på

Slik slår du det av.

Publisert

Etter at de nettbaserte chattetjenestene i stor grad tok over for SMS-utveksling, er det mange som irriterer seg over at vennene får i overkant mye informasjon.

For både på Facebook Messenger, Whatsapp, iMessage, Snapchat og kompani kan avsenderen se om en melding er sett av mottakeren, og på flere av disse tjenestene er det også mulig å se når en person sist var pålogget og aktiv.

Instagram følger på

Det har nå også blitt mulig på Instagram. Dermed kan du, via tjenestens meldingsfunksjon, se når andre sist var aktive på tjenesten, eller om de er inne på Instagram akkurat nå.

Og vice versa; altså at de kan overvåke din aktivitet.

Funksjonen er slått på som standard – altså må du aktivt slå den av om du ikke vil at andre skal kunne følge med på din Instagram-aktivitet.

Slik slår du det av

Før du eventuelt slår av funskjonen, kan det være verdt å merke seg at du da heller ikke får se når andre sist var pålogget. Her er du enten med eller ikke, med andre ord.

Her er oppskriften:

1. Trykk på ikonet helt til høyre som tar deg til din profil:

Nå kan Instagram-vennene dine se når du sist var logget på

2. På profilsiden din trykker du på de tre prikkene øverst i høyre hjørne:

Nå kan Instagram-vennene dine se når du sist var logget på

3. Skroll ned til «Vis aktivitetsstatus» og slå av bryteren:

Nå kan Instagram-vennene dine se når du sist var logget på

Sånn! Da får ingen fulgt med på når du sist var aktiv på tjenesten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer