<B>HAR DU DENNE?</B> Sony Xperia V er én av telefonene som støtter Telenors nye 4G-nett. Foto: Telenor
HAR DU DENNE? Sony Xperia V er én av telefonene som støtter Telenors nye 4G-nett. Foto: TelenorVis mer

Nå kan du surfe på mobilen i 4G-nettet

Telenor åpner i dag for 4G-surfing på mobil, som første teleoperatør i Norge.

Det er bare to måneder siden Telenor åpnet sitt 4G mobilnett i Norge. Det nye nettet, som egentlig heter LTE, er et rent datanett. Det vil si at samtaler fortsatt må foregå i 3G-nettet, og svitsjingen mellom 3G og 4G har vært en utfordring for Telenor. Så langt har du nemlig kun fått tilgang til 4G via et modem knyttet til PC-en, eller med et nettbrett med 4G-støtte som LTE-versjonen av Samsung Galaxy Tab 8.9.

LES OGSÅ:

Det blir det nå slutt på.

– Som første teleoperatør i Norge har vi nå en teknisk løsning som gjør at telefonen klarer overgangen fra 4G til 3G når du ringer eller får en samtale inn. Den automatiske svitsjingen er en forutsetning for å få fullt utbytte av 4G-telefoner, sier administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge.

Les også: Alt om Telenors supernett

Ikke Apple, foreløpig

Berit Svendsen er administrerende direktør i Telenor. Foto: Telenor
Berit Svendsen er administrerende direktør i Telenor. Foto: Telenor Vis mer

På det norske markedet er det i dag en liten håndfull telefoner som støtter 4G-nettet til Telenor. Så vidt oss bekjent gjelder det:

Foreløpig må iPhone 5-brukere nøye seg med 3G-hastighet. Dette fordi Apple benytter et annet frekvensbånd i sin LTE-implementering.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det jobbes nå med en løsning for at også Apples produkter skal få full 4G-funksjonalitet i Telenors 4G-nett, skriver selskapet i en pressemelding.

Mye høyere hastighet

Telenor lover inntil ti ganger høyere hastighet når man surfer på mobilen i 4G-nettet. Det gjør det blant annet mulig å se TV-sendinger, filmer og benytte andre skytjenester uten forsinkelser og hakking, lover selskapet.

Selve åpningen skjer i dag, og 4G fra Telenor er tilgjengelig i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Lørenskog, Sandnes, Lillestrøm, Asker, Bærum, Lofthus i Hardanger og Longyearbyen. Før jul skal det også bli tilgjengelig i Drammen, Fredrikstad, Sarpsborg, Skien, Porsgrunn og Kristiansand. I 2013 blir Tromsø blant de første stedene der 4G fra Telenor blir tilgjengelig, ifølge Svendsen.

Samleside: 4G-saker på DinSide.no