Slette Facebook-meldinger:

Nå kan du slette Messenger-meldinger du har sendt

Sendt noe upassende? Nå kan du trekke meldingen tilbake. Men du må gjøre det innen 10 minutter.

FJERNE MELDINGER: Nå får du ti minutter på deg til å trekke tilbake meldinger du har sendt på Facebook Messenger. Foto: Pål Joakim Pollen
FJERNE MELDINGER: Nå får du ti minutter på deg til å trekke tilbake meldinger du har sendt på Facebook Messenger. Foto: Pål Joakim PollenVis mer

Noen ganger skulle man gitt alt for en mulighet til å trekke tilbake en melding man har sendt før motparten leser den, enten det dreier seg om noe man sendte til feil person eller skrev i affekt. Eller kanskje etter å ha oppdaget en blunder av en skrivefeil.

Tidligere har vi skrevet om hvordan man kan angre seg når man sender e-post fra Gmail, eller alternative SMS-apper for Android, der flere av dem kan drøye sendingen av SMS noen sekunder slik at du får tid til å stoppe den etter du har trykket på send-knappen.

Nyhet i Facebook Messenger

Nå har Facebook startet utrullingen av en ny funksjon i sin meldingstjeneste, Messenger.

I den siste iOS-oppdateringen (og sannsynligvis svært snart på Android), kan du nå slette en melding du har sendt, slik at den også blir slettet for mottakeren(e).

Dette kan du gjøre inntil 10 minutter etter at meldingen er sendt. I stedet for meldingen din får motparten da beskjed om at du har slettet den.

Tidligere hadde du mulighet til å slette meldinger i en samtale, men da bare på din egen enhet. Den levde fortsatt i beste velgående hos motparten.

Slik gjør du det

Vil du slette en melding du har sendt, holder du fingeren inne på meldingen og velger «fjern» (nederst til høyre i bildet):

Nå kan du slette Messenger-meldinger du har sendt

Dernest får du valget om du vil slette meldingen bare fra din egen konto, eller for alle som er med i samtalen:

Nå kan du slette Messenger-meldinger du har sendt

De andre får beskjed om at meldingen er slettet:

Nå kan du slette Messenger-meldinger du har sendt

Merk for øvrig at meldinger også kan slettes etter at motparten har lest dem, men altså kun innen 10 minutter etter at de er sendt.