Android-SMS på web

Nå kan du sende SMS direkte via PC-nettleseren

Smidig løsning fra Google.

SMS I NETTLESEREN: Google ruller nå ut en ny funksjon i sin meldingsapp, Android Messages, som lar deg lese og sende SMS uten å dra frem mobiltelefonen. Foto: Pål Joakim Pollen
SMS I NETTLESEREN: Google ruller nå ut en ny funksjon i sin meldingsapp, Android Messages, som lar deg lese og sende SMS uten å dra frem mobiltelefonen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når man jobber foran PC-en er det behagelig å slippe å dra telefonen opp av lomma for å sjekke hver gang den vibrerer.

Derfor er Desktop Notifications en av Android-appene vi alltid laster ned med en gang vi tester en ny telefon – en enkel app som lar deg se telefonvarslene direkte på PC-en.

Skjønt får du i liten grad interagert med varslene med nevnte app – for eksempel får man ikke svart på innkommende SMS-meldinger. Ikke at man har manglet muligheter der – det finnes flere løsninger som lar deg lese og sende SMS direkte fra PC-en, som Pushbullet eller Mightytext.

Egen Google-variant

I disse dager ruller imidlertid Google ut sin egen variant av SMS-fra-PC-en.

Løsningen fordrer at du bruker Googles SMS-app, Android Messages (Play butikk, gratis). For vår del fikk vi opp en melding i appen om at den nye funksjonen var aktivert, men den finnes også om du trykker på …-ikonet øverst til høyre og velger «Nettversjon av Messages».

Oppsettet er såre enkelt – du peker nettleseren på PC-en til messages.android.com og skanner QR-koden på skjermen med Android-appen. Dernest kommer du rett inn i SMS-innboksen på PC-en, slik at du derfra kan sende og lese SMS. Maskinen kan huskes til seinere, slik at du slipper å gjenta denne prosessen neste gang.

I NETTLESEREN: Slik ser Googles tjeneste ut når du bruker den på web. Den støtter også bilder, emojier og så videre. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
I NETTLESEREN: Slik ser Googles tjeneste ut når du bruker den på web. Den støtter også bilder, emojier og så videre. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

I synk

SMS-innboksen synkroniseres mellom PC og mobil, og det er mulig å bruke flere datamaskiner, for eksempel om du har én hjemme og en annen på jobb. I motsetning til Telenors «mine meldinger»-tjeneste, vil altså meldinger du sender fra PC-en også dukke opp i den aktuelle tråden på mobiltelefonen.

Du velger selv om du vil ha pushvarsler i nettleseren når du mottar SMS, og du kan velge mellom lyst eller mørkt tema på PC-skjermen.

PS! Vi fikk vår oppdatering i helga, så om du ikke har fått ennå, er den nok rett rundt hjørnet.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!