Inkognito-modus på YouTube

Nå kan du se YouTube-videoer i skjul

Nå slipper dine «guilty pleasures» å dukke opp i historikken.

OFF THE RECORD: Nå kan du se YouTube-filmer uten at det havner i loggen eller at du får forslag til lignende videoer. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
OFF THE RECORD: Nå kan du se YouTube-filmer uten at det havner i loggen eller at du får forslag til lignende videoer. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom du vil holde dine nettvaner for deg selv, er de fleste nettlesere utstyrt med en såkalt «inkognito-modus», der ingenting fra surfeøkta logges i nettleserhistorikken, og der alt av informasjonskapsler slettes når du avslutter økta.

Dermed vil ikke nestemann som bruker PC-en kunne se hvilke nettsider du besøkte, enten det dreier seg om gaveshopping, pinlige sykdommer, eller hva det måtte være.

Egen YouTube-funksjon

Nå har også YouTube rullet ut en egen inkognito-funksjon. Den er foreløpig kun tilgjengelig i Android-appen, men vi antar at det ikke er lenge før den dukker opp for iOS også.

Med YouTubes inkognito-funksjon aktivert, blir ikke videoene du ser logget i historikken. Og – du slipper at du seinere får opp anbefalte videoer som likner på de du har sett, som jo også kan være pinlig med andre i nærheten, eller om du er logget inn på samme konto i YouTube-appen på TV-en i stua.

Enkel å aktivere

Alt du trenger å gjøre for å hoppe over i den private modusen, er å trykke på profilbildet ditt øverst til høyre. Dernest velger du «Slå på inkognitomodus». Da får du opp en boks med hvordan funksjonen fungerer, og så er det bare å se videoene du ellers ikke hadde turt å se.

TO TRYKK: Først på profilbildet og deretter på den angitte teksten for å aktivere inkognitomodus. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
TO TRYKK: Først på profilbildet og deretter på den angitte teksten for å aktivere inkognitomodus. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Ei linje nederst på skjermen viser at du er i inkognitomodus, og når du er det, får du ikke tilgang til abonnementene dine eller innboksen din.

IKKE SÅ TYDELIG: Denne lille stripa er alt som forteller deg at du bruker YouTube i inkognitomodus. Trykker du på abonnementer eller innboks, får du imidlertid beskjed om at disse er utilgjengelige. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
IKKE SÅ TYDELIG: Denne lille stripa er alt som forteller deg at du bruker YouTube i inkognitomodus. Trykker du på abonnementer eller innboks, får du imidlertid beskjed om at disse er utilgjengelige. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Vi noterer oss også at det første som spratt opp etter at vi byttet over var en Marcus og Martinus-video. Kanskje er den populær blant norske inkognito-brukere? Hvem vet.