PÅ KARTET: Nå kan du se hvor Snapchat-vennene dine befinner deg og se snaps fra hele verden. Foto: Snap Inc / YouTube
PÅ KARTET: Nå kan du se hvor Snapchat-vennene dine befinner deg og se snaps fra hele verden. Foto: Snap Inc / YouTubeVis mer

Ny Snapchat-funksjon: Snapkart

Nå kan du se snaps fra hele verden

…og vennene dine på kartet. Hvis de vil.

Snapchat kjører på med oppdateringer for tiden, og den foreløpig siste i rekken er introduksjonen av Snapkart, som de har kalt det på norsk, eller da Snap map på engelsk.

Snapkart gir deg muligheten til å åpne et verdenskart og se snapper andre har delt gjennom «our story»-funksjonen.

Dermed kan du se hva som rører seg rundtom, enten det er i byen der du bor, langs stripa i Las Vegas eller på stranda i Rio de Janeiro.

Se vennene dine på kartet

For å åpne kartet, klyper du bare fingrene sammen når du har kameraet åpent i appen. Dersom det ikke skjer noe, skyldes det sannsynligvis at du ikke har oppdatert appen til siste versjon.

MYE RUNDTOM: Nå kan du se nylige snapper fra alle kriker og kroker rundt på planeten vår. Skjermdump: Pål Joakim Pollen
MYE RUNDTOM: Nå kan du se nylige snapper fra alle kriker og kroker rundt på planeten vår. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

Første gang blir du spurt om din egen synlighet på kartet. Du kan velge å opptre i «spøkelsesmodus» der ingen kan se deg på kartet, eller dele posisjonen din med Snapchat-vennene. Alternativt kan du velge ut noen av vennene som får se deg på kartet.

De vennene som har valgt å dele posisjonen sin med deg, vil du kunne se på kartet. Posisjoner oppdateres hver gang man åpner Snapchat-appen, så du blir ikke overvåket i sanntid, og du kan selvsagt bytte tilbake til spøkelsesmodus om du vil.

Se etter «varmefelter»

Når du så blar rundt på kartet, vil det være merket med «varmefelter» der det er snapper å se. Er fargen blågrønn betyr det at det er et fåtall snapper i nærheten, mens fargen blir varmere jo flere snaps det er å se derfra.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Enkelte steder får også egne ikoner, for eksempel om det er et arrangement eller lignende som mange er med på.

Under ser du en video av hvordan det hele fungerer i praksis:

Du kan dele selv

Vil du bidra til kartet, kan du velge å dele en snap du har tatt med «our story». Det gjør den tilgjengelig for allmennheten – altså er det ikke bare dine venner, men hvem som helst som kan se innholdet i snappen.

Den nye kartfunksjonen er et resultat av at Snap Inc (som står bak Snapchat) har kjøpt opp posisjonsdelingstjenesten Zenly, som er populær blant ungdommen her i bygda, i hvert fall. Kjøpesummen skal ha vært i størrelsesorden 2,5 millarder kroner.