<strong>PÅ KARTET:</strong> Nå kan du se hvor Snapchat-vennene dine befinner deg og se snaps fra hele verden. Foto: Snap Inc / YouTube
PÅ KARTET: Nå kan du se hvor Snapchat-vennene dine befinner deg og se snaps fra hele verden. Foto: Snap Inc / YouTube Vis mer

Ny Snapchat-funksjon: Snapkart

Nå kan du se snaps fra hele verden

…og vennene dine på kartet. Hvis de vil.

Publisert

Snapchat kjører på med oppdateringer for tiden, og den foreløpig siste i rekken er introduksjonen av Snapkart, som de har kalt det på norsk, eller da Snap map på engelsk.

Snapkart gir deg muligheten til å åpne et verdenskart og se snapper andre har delt gjennom «our story»-funksjonen.

Dermed kan du se hva som rører seg rundtom, enten det er i byen der du bor, langs stripa i Las Vegas eller på stranda i Rio de Janeiro.

Se vennene dine på kartet

For å åpne kartet, klyper du bare fingrene sammen når du har kameraet åpent i appen. Dersom det ikke skjer noe, skyldes det sannsynligvis at du ikke har oppdatert appen til siste versjon.

<strong>MYE RUNDTOM:</strong> Nå kan du se nylige snapper fra alle kriker og kroker rundt på planeten vår. Skjermdump: Pål Joakim Pollen
MYE RUNDTOM: Nå kan du se nylige snapper fra alle kriker og kroker rundt på planeten vår. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

Første gang blir du spurt om din egen synlighet på kartet. Du kan velge å opptre i «spøkelsesmodus» der ingen kan se deg på kartet, eller dele posisjonen din med Snapchat-vennene. Alternativt kan du velge ut noen av vennene som får se deg på kartet.

De vennene som har valgt å dele posisjonen sin med deg, vil du kunne se på kartet. Posisjoner oppdateres hver gang man åpner Snapchat-appen, så du blir ikke overvåket i sanntid, og du kan selvsagt bytte tilbake til spøkelsesmodus om du vil.

Se etter «varmefelter»

Når du så blar rundt på kartet, vil det være merket med «varmefelter» der det er snapper å se. Er fargen blågrønn betyr det at det er et fåtall snapper i nærheten, mens fargen blir varmere jo flere snaps det er å se derfra.

Enkelte steder får også egne ikoner, for eksempel om det er et arrangement eller lignende som mange er med på.

Under ser du en video av hvordan det hele fungerer i praksis:

Vis mer Vis mer

Du kan dele selv

Vil du bidra til kartet, kan du velge å dele en snap du har tatt med «our story». Det gjør den tilgjengelig for allmennheten – altså er det ikke bare dine venner, men hvem som helst som kan se innholdet i snappen.

Den nye kartfunksjonen er et resultat av at Snap Inc (som står bak Snapchat) har kjøpt opp posisjonsdelingstjenesten Zenly, som er populær blant ungdommen her i bygda, i hvert fall. Kjøpesummen skal ha vært i størrelsesorden 2,5 millarder kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer