WiFi-tale på iPhone

Nå kan du ringe der det er dårlig dekning

iOS 10.2 er lansert – med støtte for WiFi-tale.

NY FUNKSJON: iPhone 6 og oppover kan nå bruke WiFi-tale om du har et Telenor-abonnement. Foto: Pål Joakim Pollen
NY FUNKSJON: iPhone 6 og oppover kan nå bruke WiFi-tale om du har et Telenor-abonnement. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sommer startet Telenor med WiFi-tale på utvalgte telefonmodeller. Den gangen var det snakk om Sonys telefoner i Z5-serien, men flere telefoner skulle bli støttet etter hvert.

Nå har iOS 10.2-oppdateringen kommet, og for iPhone er en av nyhetene nå at du kan bruke WiFi-tale også på Apples telefoner.

Dette gjelder hvis du har et telefonabonnement fra Telenor (ikke kontantkort) eller en av operatørene som bruker Telenors nett; for eksempel Talkmore eller Djuice. Dessuten må du ha en iPhone 6 eller nyere.

WiFi-tale er også på vei til flere telefoner, blant annet nyere modeller fra Samsung og Huawei.

Hva er WiFi-tale?

WiFi-tale er først og fremst kjekt for deg som bor eller ofte befinner deg på steder der det er dårlig mobildekning. Med WiFi-tale får du nemlig muligheten til å ringe via internett, og dermed holder det å ha et godt WiFi-signal i huset.

En annen fordel er at det tar kortere tid fra du slår et nummer til samtalen er i gang, og det koster ingenting ekstra å bruke tjenesten.

Merk dog at du er nødt til å ha 4G-tilgang om du starter en samtale i WiFi-sonen og beveger deg ut av den. WiFi-tale er en utvidelse av 4G-tale, så om du kun har 2G/3G-dekning på utsiden av det trådløse nettverket, vil samtalen bryte om du kommer for langt unna ruteren.

Tjenesten fungerer dessuten bare i Norge.

Hvordan aktiverer man det?

WiFi-tale kan aktiveres ved at du først installerer iOS 10.2-oppdateringen (innstillinger, generelt, oppdatering). Deretter går du til innstillinger, telefon for å aktivere valget.

Dersom du ikke får det opp, kan det være at du ikke har den siste oppdateringen fra Telenor. Det kan du sjekke under innstillinger, generelt, om.

Hva med Telia?

På sine Facebook-sider svarer Telia på spørsmål fra en av sine følgere at de er i gang med testingen av WiFi-tale, men at selskapet ikke har noen fastsatt dato for når dette rulles ut for Telia-kunder.

Andre nyheter i iOS 10.2

Dette er selvsagt ikke den eneste nyheten i iOS 10.2. Blant de andre nyhetene er:

  • 72 nye emojier
  • Mer flytende animasjoner
  • Muligheten for at kamera-appen kan huske dine forrige innstillinger
  • Nye effekter i iMessage
  • Muligheten til å gi stjerner til sanger i musikk-appen ved å bruke 3D Touch
  • Varselfeltet på låseskjermen husker posisjonen slik at du slipper å skrolle ned til favoritt-widgeten hver gang

Apple har også oppdatert WatchOS (Apple Watch) og tvOS (Apple TV). I tvOS-oppdateringen er den største nyheten den nye TV-appen, som ikke er tilgjengelig i Norge.