Forbedret varsling er en av de nye nøkkelfunksjonene i iOS 5-oppgraderingen.
Forbedret varsling er en av de nye nøkkelfunksjonene i iOS 5-oppgraderingen.Vis mer

Nå kan du laste ned iOS5

Godt med nye funksjoner i årets store iPhone-oppdatering.

Alle brukere av iPad/2, iPhone 3Gs/4 og de to siste generasjonene iPod Touch kan fra i dag av oppdatere enhetene sine til iOS 5. Dette er den foreløpig siste versjonen av Apples operativsystem for håndholdte enheter.

Nyhetene er mange i iOS 5 (over 200 nye funksjoner) – noen av de viktigste er en vesentlig forbedret varslingsfunksjon, muligheten for å sende gratis "tekstmeldinger" til andre iOS-brukere og introduksjonen av iCloud, som endelig lar deg slippe å koble telefonen til PC-en med kabel i ny og ne, men synkroniserer innhold på tvers av enhetene via nettskyen.

>> Les mer om nyhetene:

Dette er nytt i iOS 5

Krever iTunes 10.5

For å oppdatere enheten din er du nødt til å bruke iTunes 10.5, som kan lastes ned fra Apples iTunes-sider. Når du har installert iTunes-programvaren, kobler du til iOS-enheten og søker etter oppdateringer.

Vi er ikke helt 100% sikre på hvilket klokkeslett oppdateringen legges ut, men oppdaterer artikkelen når den er ute. iTunes 10.5 kan du uansett laste ned allerede nå. Husk også at det alltid er lurt å ta en full backup før du oppgraderer; noe du også kan gjøre med en gang.

Oppdatert: iOS 5 er nå tilgjengelig for nedlastning. Sjekk i iTunes.

Den kommende iPhone-modellen, iPhone 4s, blir solgt med iOS 5 ferdig installert. Den kommer i norske butikker 28. oktober og lanseres i USA på fredag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er iPhone 4s