Nå kan du laste ned iOS 7.1

Massiv oppdatering til iPhone og iPad.

UTE NÅ: Nyeste versjon av Apples operativsystem til iPhone og iPad er klar for nedlasting. Foto: KIRSTI ØSTVANG
UTE NÅ: Nyeste versjon av Apples operativsystem til iPhone og iPad er klar for nedlasting. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple har omsider lansert den første store oppdateringen av iOS 7 siden operativsystemet ble lansert i september i fjor. iOS 7.1 er tilgjengelig som en gratis nedlasting for brukere av iPhone 4 eller nyere, iPad 2 eller nyer, iPad mini og femtegenerasjons iPod touch.

- Å få oppdateringen er enkelt. Gå til Innstillinger. Velg Generelt. Og trykk på Oppdatering, skriver Apple.

Oppdateringen kommer med en rekke feilrettinger, ytelsesforbedringer, endringer i brukergrensesnittet og noen nye funksjoner.

Ingenting omveltende, men det er nok til at selskapet har har laget en egen side.

Husk at du må ha nok ledig lagringsplass for å kunne installere oppdateringen. Kommer du fra iOS 7.0.6 på en iPhone, ligger filstørrelsen på 268 MB. Da bør du ha minst det dobbelte.

Les også: Dette sliter iOS 7-brukerne med

Tydeligere knapper

MINDRE KNAPPER: I Telefon-appen skal blant annet svar-knappen ser mer ut som en knapp enn den opprinnelig gjorde i iOS 7. Foto: KIRSTI ØSTVANG
MINDRE KNAPPER: I Telefon-appen skal blant annet svar-knappen ser mer ut som en knapp enn den opprinnelig gjorde i iOS 7. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Den store nyheten med iOS 7 var et helt nytt brukergrensesnitt. Penere og mer moderne enn før, men ganske annerledes, og ikke helt uten sine problemer. Endringene i iOS 7.1 imøtekommer noe av den kritikken Apple har måttet tåle.

Hastigheten på animasjoner, som når man starter og lukker apper eller går tilbake til hjemskjermen, skal være raskere. Visse elementer er gjort mer tydelige og enklere å bruke.

Blant annet er ikke grønnfargen som ble brukt til apper for telefon, meldinger og FaceTime like prangende som før. I Telefon-appen er flere av de store, rektangulære knappene blitt erstattet med noen mindre runde knapper. Det samme er tilfellet på skjermen hvor man skrur enheten av.

Tastaturet har også fått nye Skift- og Tilbake-taster som skal være enklere å se når er aktivert.

Les også: Alvorlig sikkerhetshull avdekket i iOS 7

Raskere på iPhone 4

I tillegg til visuelle justeringer, skal iOS 7.1 også fikse det irriterende krasjproblemet brukere av iPhone 5S, iPad mini med Retina-skjerm og iPad Air har opplevd. Apple skal også ha forbedret nøyaktigheten på fingeravtrykksleseren Touch ID for iPhone 5S-eiere etter mange klager.

Gode nyheter for deg som har en eldre iOS-enhet. Apple sier de har tilpasset iOS 7.1 til å kjøre raskere på iPhone 4. The Verge skal være av den oppfatning at det samme gjelder for iPad 2 og tredjegenerasjons iPad.

Les også: Kan du det geniale lommelykt-trikset i iOS 7?

CarPlay-støtte

BEDRE KALENDER: Nå skal du kunne se hva som står på agendaen i månedsvisning igjen. Noe lignende fantes i iOS 6. Foto: KIRSTI ØSTVANG
BEDRE KALENDER: Nå skal du kunne se hva som står på agendaen i månedsvisning igjen. Noe lignende fantes i iOS 6. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Blant nye funksjoner kan vi nevne at kalenderen har fått listevisning i månedsvisningen. Så blir det enklere å se kommende hendelser. Kameraet har fått en innstilling som automatisk vil aktivere HDR-funksjonalitet når lysforholdene ikke er optimale, men det gjelder kun for iPhone 5S.

iOS 7.1 kommer også med støtte for Apples nye CarPlay-funksjon, som er bygget rundt bruken av Siri-talestyring for å svare på innkommende anrop, diktere tekstmeldinger og få tilgang til musikkbiblioteket fra bilen, ifølge The Verge.

En rekke bilprodusenter, som Volvo, Mercedes-Benz og Ferrari vil støtte CarPlay i sine kommende biler. Når nordmenn får tilgang på dette gjenstår riktignok å se, for Norge står foreløpig ikke på listen over støttede land.

Les også: Nå kommer Apple i bilen

Fortsatt ikke Siri på norsk

iOS 7.1 inneholder et par andre endringer som ikke angår norske brukere også. I den foreløpig ikke norgeslanserte streamingtjenesten iTunes Radio skal det nå være mulig å søke etter stasjoner basert på favorittartisten eller favorittsangen din.

Siri kan dessuten aktiveres på en ny måte. Du kan fortsatt bruke hjemknappen som tidligere, men i iOS 7.1 kan du holde nede hjemknappen slik at Siri lytter helt til du er ferdig og ikke kutter deg av, noe som kunne skje før.

Dessverre ser Siri fremdeles ikke ut til å snakke norsk, så dette har også begrenset nytteverdi for oss her til lands.

I tillegg til å oppdatere trådløst fra din iPhone eller iPad, kan du også gå via iTunes. Bare husk å ta en backup av iOS-enheten før du oppdaterer! Se hele fremgangsmåten her.

Flere ferske mobilsaker på DinSide.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer