Nå kan du laste ned iOS 13.2

Apple ute med nok en oppdatering.

OPPDATÉR NÅ: Apple har sluppet en større oppdatering av iOS 13 med flere nye funksjoner. Foto: Kirsti Østvang
OPPDATÉR NÅ: Apple har sluppet en større oppdatering av iOS 13 med flere nye funksjoner. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Mandag kveld sniklanserte Apple nye AirPods Pro via en pressemelding. I samme slengen slapp selskapet en rekke oppdateringer, iOS 13.2, iPadOS 13.2 og tvOS 13.2.

To kamera-nyheter

Har du kjøpt nye iPhone 11 eller iPhone 11 Pro, bør du laste ned oppdateringen for å få Apples nye «Deep Fusion»-funksjon, også kjent som genser-modus. Denne skal gi bedre bilder spesielt i svake, men ikke for mørke lysforhold.

For øvrig er det også blitt mulig å endre oppløsning og bildefrekvens på videoopptak direkte i kamera-appen i iOS 13.2. Tidligere har du måttet gjøre dette via innstillinger-appen. Nå er det bare å trykke på en knapp oppe til høyre. Riktignok ser det ut til at dette også kun er mulig for de som har en av de nye iPhone 11-modellene, skriver The Verge.

Flere nye emojier

iOS 13.2 byr også på et lass med nye emojier som en del av Unicode 12-standarden som ble klar tidligere i år. Her får vi de nye mer inkluderende emojiene med kjønnsnøytrale mennesker og mennesker med ulike type funksjonshemminger samt en del nye standard-emojier av mat og dyr; klypefingre, dovendyr, vaffel, smør, badedrakt og brunt hjerte.

Emojipedia har laget et bilde med alle de nye emojiene i iOS 13.2:

image: Nå kan du laste ned iOS 13.2

Bedre Siri-personvern

I tillegg har det kommet en ny personvern-innstilling som lar deg velge å dele Siri-opptak med Apple-utviklere i forbedringsøyemed.

Apple, Google, Smazon, Facebook og Microsoft var i hardt vær tidligere i år da det ble kjent at selskapene brukte tredjepartsaktører for å høre på samtaler gjort via taleassistenter uten å gjøre brukerne klar over det.

Slik oppdaterer du

Du kan oppdatere din iPhone eller iPad ved å gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering. På Apple TV må du gå til Innstillinger > Generelt > Programvareoppdateringer.

MYE NYTT: I iOS 13 kan du få mørkt brukergrensesnitt. Bruker du Animoji-funksjonen, kan du nå også få ditt eget sett med ikoner som du kan sende til andre. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!