Førerkort på mobilen:

Nå kan du laste ned førerkort-appen

Tilgjengelig både på iOS og Android.

NYVINNING: Endelig har tiden kommet - nå kan du også få førerkortet på mobilen. Foto: Pål Joakim Pollen. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Allerede i fjor kunne Dinside meddele at førerkortappen var på vei til Norge, og på vårparten sendte Statens Vegvesen ut et forslag på høring for å åpne for digitale førerkort.

Nå er den digitale utgaven av førerkortet klar, i form av en app for iOS og Android. Det var Tek.no som først omtalte saken.

Alle klassene er på plass i det digitale førerkortet, og er det kontroll, kan du vise en QR-kode som skannes av politiet. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
Alle klassene er på plass i det digitale førerkortet, og er det kontroll, kan du vise en QR-kode som skannes av politiet. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Supplement til det fysiske

Alt du trenger å gjøre er å laste ned appen og logge på med enten BankID eller Buypass. Etter å ha trykket deg igjennom og gitt appen tilgang til dine personalia, vil du så få en digital utgave av førerkortet ditt.

Det påpekes i appen at det digitale førerkortet kun er gyldig i Norge, og at det i utgangspunktet kun brukes i forbindelse med trafikkontroller.

Du kan altså ikke belage deg på at dette holder som ID på Vinmonopolet eller andre steder. Og: Du må selv passe på at du har strøm på telefonen dersom du ikke har med deg det fysiske førerkortet.

Appen kan du laste ned her:

Førerkort for Android (Play butikk, gratis)
Førerkort for iOS (App store, gratis)

Lommeboka passé neste år?

Fra 1. januar 2020 er alle butikker nødt til å tilby kontaktløs betaling, eller tæpping på populærspråket. Har du aktivert mobilbetaling på telefonen vil du i teorien ikke lenger trenge bankkortet – i hvert fall ikke i Norge. Snart kommer også Vipps med butikkbetaling.

Og med det digitale førerkortet er det vel snart ikke så mye mer man trenger lommeboka til?

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!