Apple øker grensen

Nå kan du laste ned enda større apper uten wifi

Vær obs dersom du har lite data igjen på abonnementet ditt.

ENDA LITT STØRRE: Nå har Apple økt grensen på hvor store apper du kan laste ned når du bare er på 4G. Foto: Kirsti Østvang
ENDA LITT STØRRE: Nå har Apple økt grensen på hvor store apper du kan laste ned når du bare er på 4G. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge 9to5Mac har Apple denne uken økt grensen i iOS for hvor store apper du kan laste ned på din iPhone eller iPad over mobilnettet fra 150 til 200 megabyte.

Denne begrensningen på filstørrelsen er satt for å forhindre at brukere ikke skal ende opp med dyrere mobilregninger enn nødvendig.

Når den spretter opp på skjermen, får du bare beskjed om at du må koble til et Wi-Fi-nettverk.

Du kan pushe grensen litt

Merk at selv om grensen nå er på 200 megabyte, kan det hende du får lastet ned apper eller oppdatert som er litt større.

Dette skyldes at filstørrelsen som står oppført i App Store er den som gjelder når appen er installert, ikke den komprimerte utgaven du laster ned.

- For eksempel vil du trolig kunne laste ned et spill over mobilnettet som er listet opp med filstørrelse 240 megabyte på App Store, skriver 9to5Mac.

Burde Apple droppe grensen?

Den har imidlertid blitt kritisert, og noen mener det er uheldig at det ikke er mulig å overstyre grensen og tvinge frem nedlastingen, skriver 9to5Mac. Nettstedet mener Apple burde gjort det slik at brukerne fikk en advarsel med muligheten for å fortsette nedlastingen om de ønsket.

Forrige gang grensen ble økt var i september 2017. Da gikk Apple fra 100 til 150 megabyte. I september 2013 var den på 30 megabyte, leser vi på Digi.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!