Nå kan du kjøpe Oppo Find 5

Kinesisk supertelefon slippes for salg i Europa.

Oppo Find 5 har ikke bare imponerende spesifikasjoner, den ser ganske lekker ut også.  Foto: Oppo
Oppo Find 5 har ikke bare imponerende spesifikasjoner, den ser ganske lekker ut også. Foto: OppoVis mer

Med sin lave pris og heftige spesifikasjoner vakte Oppo Find 5 oppsikt da den ble avduket i desember i fjor.

Den kinesiske supertelefonen var en av de aller første Android-mobilene utstyrt med full HD-skjerm, og med en startpris på rundt 3.900 kroner (med moms og ekspedisjonsgebyr) er heller ikke prisen så ille.

Oppo har etter sigende hatt suksess i Kina med sine smarttelefoner, som matcher Samsungs og HTCs toppmodeller på spesifikasjoner, men slår dem på pris.

Les også: LG lanserer billig 4G-mobil

Sylskarp skjerm

Den fem tommer store skjermen har en oppløsning på 1920x1080 punkter, og en punkttetthet på 441 punkter per tommer. Det gjør Find 5 til en av de aller skarpeste skjermene på markedet, i hvert fall på papiret.

Telefonen har en 1,5 GHz firekjerners Snapdragon S4 Pro-prosessor, 2 GB RAM, kamera på 13 megapiksler som tar opp video i 1080p, og et batteri på 2.500mAh. Den kommer med enten 16 eller 32 gigabyte innebygd lagringsplass, men det er ikke mulig å sette i ekstra minnekort.

2013 er et spennende mobilår. Her er årets beste telefoner så langt!

Mangler 4G

Det er ellers støtte for det meste en toppmodell i dag bør ha - NFC, Bluetooth 4.0, GPS og en rekke sensorer. 4G har den derimot ikke.

Den kjører Android 4.1.2 Jelly Bean, riktignok med Oppos eget grensesnitt på toppen. The Verge var ikke spesielt imponert av dette da de prøvde telefonen på CES-messa tidligere i år, men om det har blitt noe bedre siden den gang får vi komme tilbake til i en eventuell test.

Oppo Find 5 har ikke bare imponerende spesifikasjoner, den ser ganske lekker ut også. Foto: Oppo

Se flere bilder:

Men prisen er hyggelig

Prisen på Oppo Find 5 ligger på 399 euro inkludert frakt for 16 GB-modellen, det vil si rundt 3.900 norske kroner (med moms og ekspedisjonsgebyr). 32 GB-modellen koster 429 euro, rundt 4.200 kroner.

Telefoner som Samsung Galaxy S4 og HTC One koster litt mer, men har på sin side nyere maskinvare og kan kanskje også kjøpes hos din lokale forhandler. Oppo-telefonen er kun til salgs fra produsentens nettsider. Det kan se ut som Oppo opplever stor pågang med dertil tilhørende bestillingsvansker for øyeblikket, men så langt har vi ikke sett noe som tyder på at de er utsolgt.

Les flere mobilsaker på DinSide!