Nå kan Chromecast spille musikk i hele huset ditt

Går rett i strupen på Sonos med synkronisert lyd i alle rom.

<strong>NY FUNKSJON:</strong> Nå kan du caste lyd til flere Chromecast Audio-enheter samtidig. Foto: GOOGLE
NY FUNKSJON: Nå kan du caste lyd til flere Chromecast Audio-enheter samtidig. Foto: GOOGLE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sonos har hatt stor suksess med sine flerromshøyttalere. Med slike satt opp på kjøkkenet, i stua, på soverommet og på badet kan den samme musikken spilles på likt i alle rom – eller i bare noen av dem.

Senere har også flere konkurrenter kommet på banen, og vi har testet løsninger blant annet fra Samsung, Philips og Denon.

Nå trenger du imidlertid ikke å kjøpe høyttalere av et bestemt merke. Dingsen Chromecast Audio har nemlig i dag fått støtte for avspilling i flere rom.

LES TESTEN: Chromecast Audio

Billig løsning

Om du har rikelig med høyttalere i huset fra før, blir dette en langt rimeligere løsning enn å kjøpe helt nye høyttalere til hvert rom.

Chromecast Audio koster snaue 400 kroner i de rimeligste nettbutikkene og kan plugges inn i alle anlegg som har en vanlig lydinngang (3,5 millimeter). De er enkle å sette opp, og kobles til det trådløse nettet ditt hjemme.

LITEN SAK: Slik ser Chromecast Audio ut. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
LITEN SAK: Slik ser Chromecast Audio ut. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Alt du trenger å gjøre er å sørge for å koble opp flere Chromecast Audio-enheter i samme nettverk, og så kan du bruke den siste versjonen av Chromecast-appen for Android eller Chromecast-appen for iOS for å lage grupper av enheter, som da dukker opp som mulige «cast»-valg.

Støtter høyoppløst lyd

I innstillingene finnes det også mulighet til å justere lydforsinkelsen på enkelte enheter, dersom du opplever at lyden ikke er hundre prosent i synk.

For deg som er litt fin på det, tipser vi også om at oppdateringen dessuten gir støtte for 96 KHz/24-bit tapsfritt komprimert lyd. Og for ordens skyld – utgangen på Chromecast Audio fungerer både med analoge og optiske kabler, noe Apple TV mistet med den nyeste utgaven.

Vår test av Chromecast Audio finner du bak lenka du nettopp passerte.