iOS 11 beta klar for alle

Nå kan alle teste iOS 11

Apple har åpnet for publikum.

KLAR TIL PRØVING: Nå kan alle som vil laste ned den første offentlige betautgaven av iOS 11. Foto: Pål Joakim Pollen
KLAR TIL PRØVING: Nå kan alle som vil laste ned den første offentlige betautgaven av iOS 11. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til høsten, når det kommer nye Apple-telefoner, slippes også iOS 11.

Men har du lyst til å prøve allerede nå, har du lov. Apple har sluppet den første offentlige betautgaven av iOS 11; en oppdatering med mange nyheter, og særlig for deg som har iPad.

Verdt å merke seg er at dette altså er en betautgave. Den kan typisk ha småfeil og være mindre stabil enn den endelige versjonen som kommer til høsten.

Vi anbefaler ikke nødvendigvis at du installerer den på en telefon du bruker i det daglige, selv om det sjelden er alt for alvorlige feil til stede når Apple åpner for mannen i gata. Dog kan det være lurt å vente til den tredje eller fjerde betautgaven kommer, slik at de fleste feil har blitt luket bort.

Slik gjør du det

Har du en iOS-enhet du vil prøve ut iOS 11 på, peker du først nettleseren din (på telefonen eller nettbrettet) til Apple beta software program-siden:

image: Nå kan alle teste iOS 11

Her trykker du sign up om du ikke har brukt en betaversjon før, eller sign in dersom du allerede er registert betabruker. Hva enn du gjør handler det om å logge på med Apple ID-en din, altså den du også bruker for å handle apper og lignende.

Når du har trykket deg igjennom brukervilkår og den slags, kommer du til en side som ser slik ut:

image: Nå kan alle teste iOS 11

Her kan du altså velge hvilket operativsystem du vil teste ut. Merk at den nye High Sierra-versjonen av macOS ikke ennå er tilgjengelig, men nye versjoner både av iOS og tvOS (til Apple TV) kan man nå teste ut.

Vi velger iOS og skroller litt ned til get started-avsnittet der vi følger lenka merket enroll your iOS device.

Da blir vi først anbefalt å ta en full sikkerhetskopi via iTunes, som kan være lurt, og i steg nummer to kan man trykke på knappen som laster ned betaprofilen til telefonen:

image: Nå kan alle teste iOS 11

Trykk på installer øverst til høyre for å installere profilen. Telefonen trenger en omstart.

Når du er tilbake, går du til innstillinger, generelt, oppdatering, og der ligger oppdateringen klar. Last ned og installér på vanlig måte, og så er du i gang med iOS 11.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!