Nå får også Sony-telefoner ny Android

4.4-oppdateringen klar for flere Xperia-modeller.

BLI BEDRE: Ny programvare er på vei til noen av Sonys bestselgere. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BLI BEDRE: Ny programvare er på vei til noen av Sonys bestselgere. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gode nyheter for deg som har Xperia Z1, Xperia Z1 Compact eller Xperia Z Ultra.

Sony melder nå at de har begynt å rulle ut Android 4.4 til disse mobilene, noe som betyr at oppdateringen bør bli tilgjengelig for nedlasting i nær fremtid.

Ny Sony-programvare

I tillegg til at Android 4.4 kommer med en rekke nye funksjoner og forbedringer, byr Sony også på noen nyheter i sin egen Xperia-programvare, skriver Pocket-lint.

Se hva som er nytt i Android 4.4

Sony har blant annet gjort flere utseendemessige endringer. Brukergrensesnittet skal ligne mer på Playstation 4. I tillegg skal statuslinjen og hurtiginnstillingene i nedtrekksmenyen være mer intuitive for å kun gi de varslene du virkelig trenger.

Brukergrensesnittet kan dessuten pyntes ytterligere med Xperia-temaer i opptil 280 ulike varianter.

Bedre kamera

Flere av Sonys apper, blant annet meldings- og bildeappen, skal være sluppet i nye versjoner, og mediaapper som Walkman og Filmer skal være tettere integrert med selskapets skytjenester.

Ifølge Xperiablog.net skal også kamera-programvaren være bedre enn før, men det er foreløpig noe uvisst på hvilken måte.

Vi har ennå ikke mottatt oppdateringen på noen av våre enheter. Det tar som regel litt tid før den når alle brukere, da den blant annet må godkjennes av de respektive operatørene først.

Har du Xperia Z, Xperia ZL, Xperia Tablet Z eller Xperia ZR, lover for øvrig Sony at den nye Android-versjonen vil slippes for disse enhetene fra mai en gang (midten av andre kvartal).

Sony er ikke eneste mobilprodusent som i disse dager oppdaterer til Android 4.4. Samsung gjorde nylig det samme for Galaxy S4 og Note 3. HTC One fikk den nye versjonen i januar.

Les også:
Samsung Galaxy S4 får Android 4.4
HTC One oppdateres til Android 4.4

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer