Har du en gammel iPhone, som iPhone 3GS på dette bildet, ble det plutselig ikke så bråhast med å oppgradere til ny telefon. Foto: Pressefoto
Har du en gammel iPhone, som iPhone 3GS på dette bildet, ble det plutselig ikke så bråhast med å oppgradere til ny telefon. Foto: PressefotoVis mer

Nå får du laste ned eldre iPhone-apper

Apple gjør det enklere for brukere med gamle telefoner og nettbrett.

Når en ny versjon av iOS for iPhone og iPad dukker opp, er det som noen brukere som ikke får oppgradere. Dette skyldes at systemkravene endres, og ny programvare ikke er laget for å fungere skikkelig på gammel maskinvare.

Nye iOS 7 støtter for eksempel bare iPhone 4 eller nyere, iPad 2 eller nyere, i tillegg til iPad mini og femtegenerasjon iPod touch.

Det betyr også at noen apper slutter å fungere med de gamle iOS-versjonene og enhetene som støtter dem. Det kan føre til at man ikke lenger får brukt telefonen eller nettbrettet sitt som før, noe som er kjedelig. Ikke alle kan dra frem lommeboka og kjøpe en ny modell år etter år.

Men nå skal dette endre seg.

Nå kommer iOS 7 – se hva som er nytt

Siste kompatible versjon

Flere medier, inkludert Mashable, melder nemlig at Apple i forbindelse med iOS 7-lanseringen har gjort det mulig for brukerne å få tilgang tid eldre versjoner av apper på eldre utstyr.

Det fungerer omtrent slik: Du velger appen du ønsker å laste ned fra App Store, og dersom den ikke er kompatibel med din iOS-versjon, får du spørsmål om å laste ned en eldre, men kompatibel versjon av appen.

Du vil selvsagt gå glipp av nye funksjoner og andre forbedringer av en app på den måten, men hvis alternativet er å ikke kunne bruke appen i det hele tatt, er det en liten pris å betale. Så får man kanskje også forlenget levetiden på iPhonen og iPaden sine enda litt lenger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: Engadget
Foto: Engadget Vis mer


Bra for brukeren, et mareritt for utviklere?

Gode nyheter for forbrukere, men for utviklere er det kanskje ikke så positivt. Utvikleren Kyle Richter fortviler over endringen, da mange utviklere ikke har tatt høyde for at gamle apper kan brukes - og mange gamle apper fungerer ikke nødvendigvis lenger som de skal.

– Hva resulterer dette i? Brukere vil skylde på utviklerne for å slippe dårlige produkter, fordi gjennomsnittsbrukeren ikke forstår prosessen med programvareutvikling. Dette vil resultere i at apper får dårligere anmeldelser og økt pågang på support, skriver Kyle Richter.

Les også: Student? Her er de beste appene til studiestart