Endelig er Google Nå tilgjengelig også for iPhone-brukere. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Endelig er Google Nå tilgjengelig også for iPhone-brukere. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Nå får du Google Nå på iPhone (Google Now)

Oppdatert Google-app gir iOS-brukere den mye omtalte funksjonen.

Vår teknologiredaktør Pål Joakim Olsen omtalte den i fjor høst som årets beste mobilfunksjon. Den gang var Google Nå kun tilgjengelig for Android-telefoner, nå er den også kommet til iOS (iPhone og iPad), gjennom en oppdatert utgave av Google Søk-appen.

Gir deg relevant info

Så hva dreier Google Nå seg egentlig om? Jo, å gi deg informasjon som er viktig for deg her og nå, uten at du trenger å foreta deg noe for å få den.

For å benytte tjenesten trenger du en Google-konto. Og det er her hemmeligheten bak tjenesten ligger, og som er bakgrunnen for analysen av hva som er viktig for deg - og som presenteres i form av små kort med informasjon.

Du kan enkelt konfigurere hvilke kort du ønsker å bli servert.
Du kan enkelt konfigurere hvilke kort du ønsker å bli servert. Vis mer


Det kan for eksempel være hvordan været er, hvordan trafikken er på vei til jobben - og hvor lang tid du kan forvente at det vil ta å komme seg dit, eller hvilke spisesteder som befinner seg i nærheten av der du er - når det nærmer seg middagstid.

Les også: Den optimale vær-appen til iPhone?

Utvidet analyse

Du kan også gi Google Nå tilgang til kontaktene, kalendere og epostene dine, og på bakgrunn av disse vil tjenesten lage nye kort med informasjon om alt fra flyreiser, hotellreservasjoner, bestilte pakker, avtaler, og konserter med artister som er nevnt i epostutvekslinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Integrert i appen er naturligvis også vanlig søk, søk ved hjelp av kamera/bilder, og stemmesøk - som langt på vei konkurrerer med Apples Siri-funksjon.

Du kan laste den ned til iOS-enheter fra App Store (gratis).

Samleside: Apper