<strong>EGNE PREMIUM-FUNKSJONER:</strong> Denne uken oppdateres Spotify med funksjoner for betalende brukere. Foto: Spotify
EGNE PREMIUM-FUNKSJONER: Denne uken oppdateres Spotify med funksjoner for betalende brukere. Foto: Spotify Vis mer

Spotify Premium blir bedre

Nå får betalende brukere nye funksjoner

Enklere navigasjon og smartere avspilling.

Publisert
Sist oppdatert

For et halvt år siden gjorde Spotify gratisversjonen enda mer attraktiv, ved å introdusere 15 spillelister som ikke-betalende brukere sto fritt til å spille av akkurat som de ville, i motsetning til den påtvungne shuffle-avspillingen på andre spillelister.

Men bare for en måned siden fikk betalende abonnenter mulighet til å laste ned flere sanger til offline-bruk, og nå står nok en oppdatering for tur, forbeholdt dem med Premium-abonnement.

Dette blir nytt

Det første man ser er at navigasjonen er endret. Valgene «browse» og «radio» i bunnen er borte, slik at man nå bare har tre paneler å forholde seg til: hjem, søk og bibliotek. Hjem-menyen har fortsatt anbefalinger, mens den nye søkesiden også har mer funksjonalitet med tanke på å oppdage ny musikk.

Nytt er også artist-radiostasjoner, altså der du basert på enkeltartister kan lage «radiokanaler» med musikk som likner. Disse vil nå tilpasses basert på brukerens musikksmak framfor via tommel opp og ned-knapper og kan lastes ned til offline-lytting.

Nylig gjorde Spotify også en endring på søkefunksjonen – dersom du søker etter en kjent sang slipper du at den etterfølges av ti coverlåter av den samme sangen – da fortsetter heller avspillingen som om du hadde laget en sangbasert radiokanal.

Kommer denne uka

Ifølge Spotifys blogginnlegg rulles oppdateringen ut til premium-brukere de nærmeste dagene, både på Android og iOS.

Og mens vi er inne på Spotify: For et par uker siden ble det også mulig å styre Spotify-avspillingen direkte via Google Maps-appen, og fra i sommer av ble det mulig å bli vekket med Spotify-spillelister i Googles klokkeapp for Android.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer