FILMKVELD: Nå får du skjermen med filmen oppe i popcorn-bollen. Eventuelt passer kanskje Voddler på Android bedre til reiser. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Colorbox/Voddler/Samsung
FILMKVELD: Nå får du skjermen med filmen oppe i popcorn-bollen. Eventuelt passer kanskje Voddler på Android bedre til reiser. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Colorbox/Voddler/SamsungVis mer

Nå er Voddler på Android

Lar deg se både leie- og gratisfilmer.

Filmtjenesten Voddler ble lansert som en "Spotify for film".

Akkurat som Spotify, tar nå tjenesten steget over til mobilen. Voddler har allerede en app for iPhone, og nå er også Android med på moroa.

Her kan du lese om iPhone-utgaven av Voddler

Tidligere har Android bare hatt en app for å planlegge filmkvelden, men nå kan man se helaftens spillefilmer på mobilen, så lenge den kjører Android 2.2 eller nyere.

Kan noe ikke iPhone kan

- Da vi lanserte iPhone-appen i vår, doblet vi antall filmvisninger, forteller salgssjef Oskar Boding i Voddler i en pressemelding.

Med nok en plattform dekket, håper den svenske tjenesten å øke enda mer. I tillegg til Android-mobiler skal appen fungere bra også på nettbrett med Honeycomb.

LEIE: På Android kan du også leie filmer. Det kan du ikke på iPhone.  Foto: Voddler
LEIE: På Android kan du også leie filmer. Det kan du ikke på iPhone. Foto: Voddler Vis mer


Appen er gratis, men man må registrere seg for å se filmer og serier. Noe er gratis, noe koster penger. Mange filmer koster så mye som 37 kroner å se.

I motsetning til iPhone-appen kan man se leiefilm på Android. På grunn av reglene til
Apple har ikke iPhone-versjonen denne muligheten ennå.

Så mye kan du spare på å bruke nett-tv

Gratis filmer skal finansieres ved reklamer på begynnelsen av filmen, men i vår lyntest så vi lite til reklame noe sted.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dårlig utvalg

Android-appen er ren og pen, og det går raskt å spille filmene.

Videokvaliteten imponerer. Bildet er sylskarpt, og undertekstene, mange av dem på norsk, er klare og fine.

Men innholdet er ingenting å rope hurra for. Det er nemlig langt fra hele Voddler-biblioteket som lar seg bruke på mobilen. Bare omlag 20 leiefilmer holder ikke. På gratissiden er det langt flere, ifølge Voddler finnes det rundt 200 filmer og serier totalt, men ikke forvent å se de største blockbuster-filmene på mobilen med det første.

Se film og TV på nett med disse tjenestene

Voddler jobber nå med å utvide tilbudet enda mer. Symbian skal være neste på listen, samt iPad. Disse skal komme i løpet av sommeren eller tidlig høst.

Bruker du Voddler, eller kanskje en annen filmtjeneste? Tips oss og leserne under artikkelen!