Nå er Ikea Trådfri Adapter kompatibel med Apple HomeKit

Apples smarthussentral får bredere støtte for Ikea Trådfri.

TRÅDFRI ADAPTER: Nå kan du koble Ikeas smartkontakt til HomeKit-systemet ditt. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
TRÅDFRI ADAPTER: Nå kan du koble Ikeas smartkontakt til HomeKit-systemet ditt. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikea er endelig klar med Apple HomeKit-støtte for Ikea Trådfri Adapter som vi testet i begynnelsen av året. Det betyr at du kan koble smartkontakten til Hjem-appen på din iOS-enhet og styre uttaket, sammen med de andre HomeKit-produktene dine, derfra.

Før du kan legge til Trådfri Adapter, er du nødt til å laste ned en fastvareoppdatering til den via Ikea Trådfri-appen. Oppdateringen er på vei ut til amerikanske kunder, og slippes til flere markeder neste uke.

Det betyr at du kan styre enda flere Ikea-produkter via Apples sentral for smarthuset. Fra tidligere har det vært mulig å legge til Trådfri-pærer i Hjem-appen og styre dem på den måten.

Fordelen med å legge til Trådfri-produktene i Hjem-appen, hvis du allerede er godt inne i HomeKit-systemet, er at du kan styre dingsene selv om du ikke er hjemme.

Per dags dato er ikke det mulig med Ikeas Trådfri-app til iOS og Android.

PS. Hvis du er nysgjerrig på hvordan Apples HomeKit-system, anbefaler vi at du sjekker ut vår grundige guide til smarthus for iPhone-brukere. Her går vi i detalj på hvordan du kommer i gang og hvilke type enheter som er kompatible med systemet.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!